Dvanáct tajemství

recenze

Dvanáct tajemství (2022) 4 z 5 / Knihomolka97
Dvanáct tajemství

Do knihy Dvanáct tajemství jsem se pustila víceméně bez nějakého většího očekávání a možná i proto jsem velmi příjemné překvapená, jak dobré to bylo!

Novinář Ben Harper se ve své profesi zaměřil na kriminální případy. Nyní nastal čas, aby vynesl na světlo ten nejotřesnější, svůj vlastní. Když mu bylo osm, všemi otřásla brutální vražda jeho bratra a kamaráda, kteří byli ubodáni dívkami v jejich věku. Hrůzný čin ještě umocnila sebevražda matky obou bratrů. Ve světle nedávných událostí ale v Benovi klíčí podezření, že se vše odehrálo jinak…

Je pravda, že chvilkama a to hlavně ze začátku, mi přišel styl vyprávění trošku kostrbatý, člověk si musel zvyknout na to, že se střídá ich-forma a er-forma. V příběhu totiž vystupuje více postav, každá z nich si nese určité tajemství a vlastně vše spolu nějak souvisí. Hlavní postavou je ovšem novinář Ben a vyprávěno je převážně z jeho pohledu. Občas tam byly pro mě nepodstatné popisy a informace, ale to je jediné mínus.

Dá se říct, že skoro nic není tak, jak se na první pohled zdá. Postupně vychází najevo skutečnosti, které by člověk nečekal. Pár věcí jsem teda v průběhu začala tušit, ale některá odhalení mě překvapila.

Největší bombu si autor nechal do strhujícího závěru, který jsem četla se zadržených dechem. Byl to pro mě fakt šok. Navíc jestli je to opravdu inspirované skutečností? No uff..

Jedná se o první díl série a doufám, že se u nás dočkáme i dalších dílů.

Komentáře (0)

Přidat komentář