Dvakrát měř, pak manžela řež

recenze

Dvakrát měř, pak manžela řež (2023) 3 z 5 / Ivuska.09
Dvakrát měř, pak manžela řež

Spisovatelku Alenu Jakoubkovou jistě není nutné blíže představovat. Vždyť má na svém kontě už tolik románů pro ženy! Skoro se bojím, že se už budu opakovat, ale pokud potřebuji nějaký zcela odpočinkový příběh, obvykle sáhnu po některém z těch jejích. Tentokrát jsem neodolala novince s názvem Dvakrát měř, pak manžela řež, kterou opět vydalo nakladatelství MOBA.

Tušíte správně, ani tentokrát autorka nezvolila příliš originální námět, ale přesto vás zaujme: hlavní hrdinka Kamila se vdávala velmi mladá. V životě si toho tedy nestihla moc užít, takže po několika letech manželství, kdy se soustředila na budování kariéry, neodolá jednomu šarmantnímu kolegovi... Dokonce je kvůli němu ochotná manžela i opustit! Jenže její kolega má o své budoucí ženě určité představy, které však přitažlivá Kamila tak úplně nenaplňuje...

Jestliže autorčiny romány znáte, ani tato novinka už vás ničím nepřekvapí. Autorčin styl psaní je stále stejný, zápletky uvěřitelné a v postavách lehce najdete lidi ze svého okolí. Prostě čtení jako vystřižené ze života. Sama bych ve svém okolí našla několik mužů, kteří by si chtěli jen užívat, ale skutečných závazků se bojí.

Zápletky románů jsou vlastně stále podobné, přesto mě pořád baví. I tentokrát nejspíš odhadnete, kam bude celý příběh směřovat, ale to vás od čtení neodradí. A i když víte, že hlavní hrdinka vás bude vytáčet svou naivitou, stejně si příběh přečtete až do konce. Myslím, že autorka má svou pevnou fanouškovskou základnu a tito lidé jejím knihám prostě nedokáží odolat, ačkoli jim už nic nového (nečekaného) nepřináší. A přiznávám se: k těmto čtenářům patřím i já. Můžete se spolehnout, že ani další novinky si nenechám ujít. Mám její romány ráda, protože si u nich odpočnu. U čtení nemusím přemýšlet, jen otáčím jednu stránku za druhou a bavím se radostmi a strastmi někoho jiného. Snad se alespoň poučím a nebudu muset ve vlastním životě řešit patálie autorčiných hlavních hrdinek!

I román Dvakrát měř, pak manžela řež v sobě ukrývá nenáročný příběh, který vám dokáže zpříjemnit třeba jedno upršené odpoledne.

Komentáře (0)

Přidat komentář