Dům nového života

recenze

Dům nového života (2023) 5 z 5 / renulka16
Dům nového života

Píše se rok 1989. Tři porodní asistentky, Susanne, Carola a Ella, se rozhodnou v opuštěné budově založit porodní dům s péčí, jakou si rodičky zaslouží. Jednoho dne se k Susanne dostane žena, jejíž jizvy prozrazují, že vše není tak, jak rodička tvrdí. Susanne si vzpomene na vlastní staré rány. V mládí porodila dceru, jíž se musela vzdát. Nyní by ráda zjistila, jak se dceři daří, i když si to adoptivní rodiče nepřejí.

Kniha Dům nového života je román pro ženy. Pro ženy, které stejně jako já milují knihy z nemocničního prostředí a obzvláště z porodního oddělení.

Tato kniha je fikce, ale inspirovaná skutečnými událostmi. Tři kamarádky. Susanne, Carola a Ella se rozhodnou vytvořit pro ženy místo, kde budou plnit přání ženám během porodu a tak založí historicky první Porodní dům. Tento dům, který je v knize je fikcí, ale autorka se nechala inspirovat právě skutečností, kdy vznikal první porodní dům.

Tento příběh je krásný, dojemný a já jsem si jej na maximum užívala. Sice vás v něm nic nepřekvapí, protože je jasné, jak se bude vyvíjet a jakým způsobem to asi skončí. Přesto je to příjemná kniha na jeden večer.

Tento příběh byl sice o všech třech kamarádkách, ale autorka se zaměřila nejvíce na život Susanne. V dalších dvou knihách budou zase životy o zbylých kamarádkách a já se už teď nesmírně těším až si je přečtu.

Takže pokud máte rádi knihy z nemocničního prostředí, porody a ženy, které si jdou za svým snem, byť jim nikdo nevěří a má je za blázny, určitě sáhněte po Domě nového života a nebudete zklamaní.

Komentáře (0)

Přidat komentář