Druhá sestra – severský thriller

recenze

Druhá sestra (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Druhá sestra

Alicia Bjelke a její sestra Stella společně podnikají – provozují internetovou seznamku. Alicia je tím „počítačovým mozkem“, a Stella je ta, která se stará o viditelnost a rozhovory. Jenže jednoho dne je Stella zavražděna a vypadá to, že ve velkém ohrožení je i Alicia. A tak se rozjíždí nezastavitelný proud událostí...

Thriller a ještě k tomu severský? To mě rozhodně nemohlo minout! To, že jde o druhý díl série (předchozí se jmenuje Poslední na seznamu) jsem však zjistila později, ale myslím že to vůbec nevadí, příběh jako takový je zde samostatný.

Tohle bylo velmi zajímavé! Napínavé, akční a rozhodně zde není nouze o zajímavé zvraty. Ze začátku mi to přišlo takové zvláštní, což ovšem přikládám tomu, že jsem nečetla první díl. Hlavní postava, agent John Adderley totiž v minulosti pracoval na případu v utajení a ten ho nyní nějakým způsobem dohnal (naštěstí mou neznalost doplnily útržkovité pasáže).

Příběh nám střídavě představuje hlavní aktéry, tedy Alicii a Johna, a jejich životní údálosti v současnosti, zároveň se však průběžně vrací o několik let zpět, kde se dozvídáme zásadní informace. To pak zcela mění pohled na případ a některé, zdánlivě nelogické kroky přemění na vydechnuté „aha!“.

Ani jeden z hrdinů nemá na růžích ústláno, příběh je pochmurný, ale to se tak nějak od severské tvorby dá očekávat. Pokud se stejně jako já pouštíte až do tohoto druhého dílu, nebojte se toho. Originální zápletka se Vám jistě bude líbit.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář