116/2025
Rok vydání 2024
Nakl. MOTTO
Celkem 344 stran
11h 43min
Zuzaně je 38, je rozvedená, práce nic moc, do nedávna bydlela se spolubydlící v podnájmu, tudíž ani majetkové poměry nejsou žádná sláva.
Před rokem byla na Tinderu, ale žádná perspektivní známost z toho rovněž nevzešla. A proto když jí začnou chodit velice znepokojivé zprávy, ze kterých je patrné, že ji někdo sleduje, myslí si, že je to někdo z bývalých nápadníků... Má pravdu? Kdo je onen stalker?
Celý život se Zuzka potýkala s pocity méněcennosti, nevěřila si, má pocit, že se jí v životě nikdy nic nepovedlo.
Blíží se Vánoce, čas rozjímání, který místo aby si naše hlavní hrdinka užila, tak ji svírají strach a obavy o svůj život. A navíc se blíží 25. výročí zmizení její nejlepší kamarádky z dětství, jež nikdy nebylo objasněno... pomněnkové děti...
Sáhla jsem po audiu v podání Ivany Jirešové a udělala jsem velice dobře. Namluveno skvěle, velice často jsem díky interpretce měla husí kůži, fujtajbl, hodně jsem se do příběhu vžila. Představa, že vás někdo sleduje, ví o každém vašem kroku a nezastaví se ani před tím narušit vaše soukromí vpádem do vašeho domova, to je šílená představa.
Občas jsem nad Zuzkou protočila oči, bavila mě novinářka Nikola, i když to byla taky slušná tragédka. Ale v podstatě jsem nakonec oběma fandila.
Příběh mě pohltil opravdu od první kapitoly, díky poslechu na mě působil snad ještě mnohem více, než při klasickém čtení. Chvíli jsem knihu i četla, ale vrátila jsem se k poslechu, protože tak to bylo ještě větší maso.
Ano, tak trochu jiná vánoční četba, možná mě i trochu mrzelo, že jsem po ní sáhla až teď v létě, ale co už - stejně to bylo boží.
Thrillery a detektivky rozděluji na ty, které bych bez obav četla na noční a na ty, ze kterých bych se na noční po...
DRAVÉ ZVĚŘINA POSPAS patří každopádně do druhé kategorie, díky bohu, že jsem je na té noční neposlouchala, asi by mě kleplo, což je jednoznačně nutné brát jako pochvalu.
Tip na stalkera mi vyšel, ale jako s poslední větou knihy se mi v hlavě rozjelo tolik nových scénářů, jako co to mělo znamenat ?
(ČERVEN 2025).

Osmatřicetiletá Zuzana si po krachu dlouholetého vztahu založí profil na Tinderu, brzy ale začne litovat. Zdá se totiž, že některý z odmítnutých mužů neunesl své zklamání. Desítky vulgárních zpráv naznačují, že ji kdosi neustále s... více