Dotek jako led

recenze

Dotek jako led (2023) 5 z 5 / EvikU.
Dotek jako led

Druhý díl série Dark Elements. Tato série se mi dostala pod kůži. Mám ráda tento žánr, tady jde o hledání Lilina, který označuje lidé jen dotekem a bere jim duši. V prvním díle byl spuštěn proces, kdy přivolali Lilina na svět… začnou se dít nečekané věci a Layla jako dcera Lilith je do toho samozřejmě zapletená a podezřelá. Celá kniha je napínavá, dojemná, skvěle vykreslený příběh i démoni mají srdce.

Romantická linka trojúhelníku Layla, Roth a Zayne. Miluju je všechny tři, ani se nedivím, že se v tom Layla plácá. Oba jsou svým způsobem prostě k sežrání. Přestože mezi Rothem a Zaynem je přirozená rivalita, místy je lepší, když v pátrání po Lilinovi spolu budou spolupracovat.

Laylu jsem si moc oblíbila. Líbí se mi, jakou z ní udělala autorka postavu. Napůl démon, napůl strážce. I to, jak se o svém původu dozvídá postupně. Některé svoje schopnosti teprve poznává, neví jak co funguje… a pak má svůj velký strach. A Bambi, kterou dostala od Rotha, tetování hada, který dokáže obživnout a chránit ji. Toho hada miluju.

Prostředí v knize je tak krásně popsané, že ať už strážce nebo démoni, když se proměňovali ve svou podobu, krásně jsem si je představila. Velmi dobře napsané, mít víc času, přečetla bych ji na jeden zátah.

Na konci knihy jsem měla slzy v očích. Kniha má už navždy kus mého srdce a já se moc těším, jestli bude další díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář