Dopisní tajemství

recenze

Nejúžasnější věc (2018) 5 z 5 / knihamouder
Nejúžasnější věc

Ninon je velmi veselé děvčátko, které tráví mnoho času se svým nejlepším kamarádem. Kamarád Čoko se však přestěhuje a Ninon přepadne ohromný smutek. Snaží se kamaráda dostihnout alespoň dopisy. Čoko jí na oplátku také jeden pošle. Jeho obsah Ninon velmi překvapí…

Ve městě se chystá velká kuchařská soutěž. Dorazí mnoho kuchařů a ještě více diváků. Mezi nimi nechybí ani Ninon se svým kočičím mazlíčkem.

S norskou spisovatelkou Majou Lunde jsem se již setkala při čtení knihy Historie včel. Tato kniha mě zaujala především problémem, kterému se Maja věnuje. Také mě oslovil autorčin nevšední styl.
Není tedy divu, že mou pozornost přitáhla i kniha pro děti - Nejúžasnější věc.

Maja Lunde si vybrala oblíbená dětská jídla a stvořila z nich příběh. Přátelství Ninon a Čoka dodává knize veselou jiskru. Zasmějete se i nad mlsným kocourem a hašteřivými kuchaři.

Obrazovou průpravu má na svědomí norský ilustrátor Hans Jørgen Sandnes. Kniha doslova překypuje všeříkajícími obrázky. Ty jsou namalované opravdovou čokoládou. I to má svůj důvod. Nehodlám však nic prozrazovat.

Miluji dětské knížky a ještě raději je předčítám svým ratolestem. Číst knihu - Nejúžasnější věc byla jedna velká radost. Děti hypnotizovaly krásné ilustrace a po celou dobu čtení byly jako myšky.

Nejúžasnější věc doporučuji každému, kdo rád zabloudí do dětského světa. Vydejte se za kuchařským uměním a soutěživostí, poznejte čisté přátelství doprovázené smíchem a radostí a nenechejte se ovládnout smutkem z odloučení.
Kouzelné čokoládové obrázky potěší váš zrak a nabudí vaše chuťové pohárky.







Knihu vydalo nakladatelství Omega a lze ji zakoupit v knihkupectví Knihy Dobrovský.

Komentáře (0)

Přidat komentář