Domek v Irsku – další díl Romantických útěků

recenze

Domek v Irsku (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Domek v Irsku

Hannah se rozhodla udělat změnu ve svém životě, a tak si v práci vzala dovolenou a přihlásila se na vyhlášený kurz vaření. Nebylo by to nic až tak divného, ale ona neumí vařit, a ještě ke všemu se kurz nekoná v Manchesteru, ale v Irsku. A tak Hannah vyráží na svou první dalekou cestu...

Tahle série patří mezi mé oblíbené, protože jsou to naprosto úžasné oddechovky, které jsou plné zajímavých míst, a také lákavých kulinářských pochoutek. A ani nyní Julie Caplin nezklamala!

Nový romantický příběh nás tentokrát přivádí na farmu do Irska, a tak si můžeme zasněně „vychutnat“ nejen nádhernou krajinu a klid přírody, ale také si představit, jak takový život vypadá. Vyhlášený kurz vaření na farmě, to samo o sobě slibuje už minimálně představu, že vařit se bude z místních produktů, což samozřejmě znamená, že život tam nebude jen o odpočívání. Kvalitní úrodě je zapotřebí i dostatečné péče, což si účastníci kurzu sami vyzkouší. A že to občas nebude úplně „voňavá práce“, je každému jasné.

Irsko mě osobně velmi láká (snad se tam i někdy podívám), a tak jsem Domek v Irsku nadšeně otvírala a těšila se. Kniha je čtivá, příběh je příjemný a stránky ubíhají, a najednou... najednou je konec. Ale já jsem spokojená! Musím podotknout, že Hannah mi byla sympatičtější víc než její sestra Mina (s tou jsme se seznámili v knize Chata ve Švýcarsku), a příběh mi opět dělal chutě – no kdo by si nedal čerstvá domácí vajíčka na milión způsobů!

Pokud sérii ještě neznáte a hledáte skvělou oddechovku, rozhodně doporučuji! Můžete i číst na přeskáčku, záleží spíš na tom, které chuťové buňky chcete zrovna „polechtat“.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)

Komentáře (0)

Přidat komentář