Dokonalý manžel

recenze

Manželka mezi námi (2018) / alca.h
Manželka mezi námi

Vanessa potkala muže snů - bohatého prince, který by jí snesl i modré z nebe, kdyby ho chtěla. Muže, který ji utěšil, když jí tekly slzy z očí, podpořil ji a ochránil, kdykoliv to potřebovala. Richard je dokonalý muž, ale má pro Vanessu už jednu vadu - rozvedl se s ní a svatba s její nástupkyní je na spadnutí. Jenže Vanessa žije a usíná s myšlenkou, že ještě nejsou svoji, takže ještě není pozdě… Jde však o to, na co všechno pozdě...

“Jak se z flirtu stane žádost o ruku? Myslela jsem, že Richard si prostě jen užívá. Očekávala jsem, že jejich románek vychladne a rychle se vyčerpá. Předstírala jsem, že nic nevím, zavírala jsem oči. A navíc, kdo by se Richardovi divil? Já nebyla ženou, kterou si před necelými deseti lety vzal. Přibrala jsem, skoro jsem nevycházela z domu, začala jsem hledat skrytý význam v Richardově jednání, zabývala se náznaky, které jsem si vykládala tak, že už ho unavuju. Ona je vše, po čem Richard touží. Všechno, čím jsem dřív byla já.”

Chvíli budete věřit, že čtete o zhroucené žárlivé odkopnuté exmanželce, pak stejnou osobu budete mít za pomstychtivou mrchu, politujete exmanžela a jeho novou nastávající, jindy uvěříte dokonalému a harmonickému vztahu, až si nakonec připustíte, že v knize nevěříte ničemu a nikomu. Jistotu budete hledat u Richarda, který Vanesse ze strachu ze samoty slíbil, že i když není vedle ní, je pořád s ní. I Richard ale pozná, že Vanessa není ženou, za kterou ji považoval.

Ráda bych napsala k obsahu něco více, ale raději to zastavím hned na začátku. Napsat cokoliv dalšího, nejspíš bych vyslepičila něco, co nemám, a přišli byste o nějaký ten moment překvapení. S Manželkou mezi námi se musíte mít na pozoru a číst bedlivě. Ono totiž každý detail tam má svůj smysl. A vy se budete k některým pasážím vracet a číst je znovu, aby vám to všechno perfektně docvaklo.

“Začněte vykládat barvité rozvleklé příběhy, abyste odvedli pozornost od faktu, že vlastně vůbec nic neříkáte. Vyhýbejte se konkrétnostem. Lžete, ale jenom když je to nezbytně nutné.”

S touto novinkou, která vychází ve čtvrtek 31.5., si dobře budou rozumět všichni milovníci thrilleru. Žádná krev, žádní mrtví, žádné násilné scény, jen čistý, poctivý a propracovaný thriller. Kupte si ho, pokud se vám líbí třeba V pasti lží. Příjemnou zábavu a zapojte mozkové závity.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Danago
02.06.2018

Knížka je určitě mnohem lepší než V pasti lží. Líbila se mi moc. Je dobře napsaná , napínavá za mě veliká spokojenost.