Dobrodružný zimný príbeh pre malých čitateľov

recenze

Kam šel mráz? (2025) / Vdušiknihomoľa
Obálka knihy Kam šel mráz?

Kniha je určená malým čitateľom a ich rodičom, ktorí vďaka nej prežijú dobrodružný zimný príbeh. Didaktický aspekt je rovnako významnou súčasťou knihy.

V malej českej dedinke je pán Mráz už dlhé roky veľmi obľúbený. Deti sa naňho každoročne tešia, pretože spolu s ním prichádzajú krásne zimné zážitky. Čo sa však stane, ak ho jedného dňa obyvatelia vyženú? Ako sa s touto stratou vyrovnajú tí najmenší?

Kniha je pútavá, zaujímavá, plná farieb a života. Je vhodná ako darček pre začínajúcich čitateľov. Autorka do nej nepochybne vložila svoje srdce a na jej spracovaní si dala naozaj záležať. Veľkým pozitívom je aj to, že počas tvorby knihy konzultovala text s vyučujúcimi tejto metódy učenia.

Knihu ilustrovala Adéla Korbelářová, ktorá celému príbehu dodala krásny zimný nádych. Ilustrácie sú jednoduché a prispôsobené kognitívnym schopnostiam cieľovej skupiny malý čitateľ ich dokáže veľmi dobre spracovať. Vďaka nim sa táto milá útla knižka stáva ešte zaujímavejšou. Sú roztomilé, výstižné, plné farieb a života.

Autorke prajem veľa inšpirácie, tvorivých úspechov a spokojných čitateľov. Ilustrátorke zase veľa tvorivej energie.

Ďakujem, že som si ju mohla prečítať.

Obálka knihy Kam šel mráz? Kam šel mráz? Vladimíra Staňková

Co by se stalo, kdybychom mráz vyhnali pryč? Vadilo by to něčemu? V jedné malé české vesničce se dospělým podařilo mráz úplně vyhnat. Jenže teď děti nemůžou bruslit na rybníce, na střechách se nedělají legrační rampouchy, sníh ... více

Komentáře (0)

Zavřít