Obálka knihy Srdce ztraceného boha

Tento román jsem opravdu nemohl odložit z ruky. Krátké, svižné kapitoly vás nutí okamžitě číst dál a dál – nedokázaly mě odtrhnout. A příběhy jednotlivých postav? To je opravdu něco nevídaného, obzvlášť ve chvíli, kdy se ve finále ze záporáků stávají kladní hrdinové.

Příběh je plný osudů lidí žijících ve 22. století, ale také osudů několika emzáků. Je nabitý technologiemi, tajemstvím, zamyšlením, historií a dokonce i mytologií. Objevujeme zde lidské příběhy, technologie, archeologii, mystiku i politické problémy.

Celé dílo působí jako jedinečný mix cyberpunku (místy máte pocit, že hrajete počítačovou sci-fi adventuru à la Deus Ex), mysteriózního thrilleru (v duchu Dana Browna), dobrodružství ve stylu Indiana Jonese (ano, to je Harrison Ford v sukni) a příběhu o mimozemšťanech – takových, vedle nichž Vetřelec nebo Muži v černém působí skoro obyčejně. Emzáci jsou zde vykresleni v úplně jiném světle.

Pokud si chcete opravdu skvěle počíst, přečtěte si Srdce ztraceného boha. Není to jen tuctová scifárna.

Obálka knihy Srdce ztraceného boha Srdce ztraceného boha Michal Maršík

Počátkem 22. století, kdy pokroky technologie přetvářejí lidstvo a prostá lidskost se stala vzácností, se odehrává příběh Johanny Grusbergové, expertky na starověké civilizace a Eliana Yagora, cizince z jiné planety. Johana je jed... více

Komentáře (0)

Zavřít