Devět dní

Tento perfektní příběh nás zavádí do dystopického světa, který postihla apokalypsa, jejíž příčiny už si nikdo pořádně nepamatuje.

Lidstvo nyní přežívá pod nadvládou přísného režimu, kterému vládnou zfanatizovaní kněží z Citadely.
Poslušnost civilizace si vynucují za pomoci elitních vojáků, jejichž skupina je známa pod názvem Jestřábové.

Svoboda, radost i láska jsou zakázány. Málokdo se odváží odporovat. Ale najdou se i tací… můžeme totiž stále nalézt menší města povstalců.

Jednou z povstalkyň je Sera, která je na útěku. Má tajné informace, které by Citadele mohly velice pomoci proti Povstalcům.

Proti ní stojí Lee Parker, schopný agent, který dostal od otce Felebiuse za úkol ji najít, a přivést k výslechu do Citadely. A musí to splnit za každou cenu. Je skvěle vycvičený a od mládí vedený, že ve světě není prostor pro emoce, naději nebo lásku.

Děj se postupně přesouvá do nebezpečné divočiny, kde přežití bude záviset na každém jednom rozhodnutí a na každém jednom kroku. Zuří tam totiž Bouře, ze které se nikdo ještě nedostal živý.

Jedinou šancí přežít bude spolupráce a důvěra. Čeká je totiž cesta plná nebezpečí a nástrah.
Mohou si však důvěřovat dva lidé, kdy každý patří na druhou stranu barikády?

Zuzka vytvořila působivý postapo svět, který mě od prvních stran zaujal. Velice se mi líbily popisy, kdy jsem měla pocit, že jsem se objevila vedle Sery a vydáváme se na dobrodružství spolu.
Nešetří napětím ani zvraty, a v závěru nás čeká strhující akční jízda.

Postavy jsou skvěle vykresleny. Sera se na první pohled může zdát jako rebelka, která stojí proti režimu.
Lee je její pravý opak - “odchovaný” režimem, kterému věří. Nebo věřil?

Upřímně mohu říct, že nejsem fanouškem scifi, hledám si k němu stále cestu. A tohle je právě jedna z knih, kvůli kterým si tu cestu razím.

Doporučuji všem milovníkům dystopie, postapo scifi, ale i těm, kteří tento žánr teprve objevují.

A slibuju, že se zamilujete minimálně do Lee Parkera …

Devět dní Devět dní Zuzana Strachotová

Apokalypsa, která zničila starý svět, je už tak vzdálená, že nikdo přesně neví, co se stalo. Civilizaci nyní ovládají kněží, kteří k vymáhání poslušnosti využívají náboženský fanatismus a elitní vojenskou skupinu známou jako Jestř... více

Komentáře (0)