Děti nového věku

recenze

Děti nového věku (2020) 5 z 5 / RenataP
Děti nového věku

První kniha z pera autorky nás seznamuje se základy a historií vůbec přemýšlení o tom, že by nás mohly ovlivňovat minulé životy, dívá se do minulosti, historie a také k jiným autorům, kteří se tématem roky zabývají. Sama ke svému zpracování přišla skrze děti ve školce, škole a v roli pedagožky jim pozorně naslouchala. Až tak, že téma si vzala jako námět diplomové práce, kterou úspěšně obhájila.
Ingidové děti. Ač především je kniha o nich, může se to týkat každého z nás. Dospělých, rodičů, dětí - možná je něco pravdy na tom, že do jistého věku si pamatujeme události minulého vtělení. A právě tyto příběhy autorka otvírá, popisuje.
Přechází k terapeutickým příkladům, problémům, které z toho vyvstávají. Pracuje také s dětmi odlišnými, dětmi s ADHD a pozoruje i jisté souvislosti mezi narušenými vztahy s rodiči a jejich dětmi.
Někdy ta vysvětlení jsou velmi hluboko a některé příklady jsou velmi zajímavé. Problémy zdravotní mohou kořenit právě v něčem, co si dítě do tohoto života nese bez toho, aniž by si to vědomě pamatovalo.

Klady:
- pěkné grafické zpracování
- přehlednost
- obrázky dětí dodávají tu pravou atmosféru

Nevýhody:
- téma by si jistě zasloužilo celou bichli!

Skvělá kniha pro každého, kdo se tématu dotýká poprvé. Pokud už reinkarnaci znáte, zajímáte se o tyto souvislosti, nic nového se nedozvíte, ale kniha vám přinese užitečné rozšíření obzorů příklady z praxe.

Komentáře (0)