Dechberoucí krimi se Stevie Bellovou. Už počtvrté.

recenze

Skrýš v lese (2022) 5 z 5 / Podlavicí
Skrýš v lese

Křiváci. Tak se jmenoval první díl z chystané série, který se mi před pár lety dostal do rukou. A jelikož miluji krimi romány a mám již v této kategorii dost načteno, neměla jsem od v podstatě dětské knihy velká očekávání. Jak já se tehdy šeredně spletla! Na světě už je čtvrtý díl s názvem Skrýš v lese a musím říct, že mě tato série naprosto uchvátila.

Stevie je sedmnáctiletá studentka, která miluje záhady a své přátele. A protože se blíží léto, bojí se, že bude nudné (chápej - bez přátel a záhad). Školní rok na Ellinghamu skončil, proto přemýšlí, co bude dělat. Netrvá to však dlouho a Stevie dostane email od majitele tábora Sunny Pines, Carsona Buchwalda. Ten aktuálně pracuje na podcastu o vraždách, které se kdysi v tomto táboře (dříve se jmenoval Wonder Falls) odehrály. Stevie od něj dostala nabídku, že bude táborová instruktorka a přitom může pracovat na tomto starém případu. Navíc si může pozvat své kamarády z akademie, není tedy nad čím přemýšlet. O zábavné léto je postaráno!

Když se řekne Stevie, objeví se mi úsměv na rtech. Tato mladá dívka si získala mé srdce, i když je někdy svérázná. Je nesmírně chytrá, pálí jí to a dokáže rozluštit záhadu i z malých střípků informací, které má k dispozici. Což na ní obdivuji. Kolikrát až nechápu, jak na to může přijít.

Tak jako v předchozích dílech, i tady se nám prolíná minulost a současnost. Neštěstí na táboře se odehrálo v roce 1978 a dodnes nebyla záhada rozluštěna. Povede se tento zapeklitý případ Stevii rozuzlit?

„Probuď se,“ sykla Brandy, když došla k bezvládné postavě a přidřepla si. „Ericu, no tak…“
To, jak byl nehybný, nebylo přirozené. Nevydal ani hlásku. Vzduchem se neslo jen jemné ptačí štěbetání a šustění stromů a nedaleký hlahol z probouzejícího se tábořiště.
„Ericu?“ hlesla.
Otočila ho na záda.
Někdo ječel. Chvíli trvalo, než jí došlo, že ten zvuk vychází z jejích úst.

Musím říct, že prolínání času se mi v tomto díle zdálo lepší a srozumitelnější. Lépe se mi četlo. Jediné mínus vidím v tom, že jsem se nedočetla (nebo jsem to nějak přehlédla), ve kterém roce se odehrává současnost.

Přátelé jsou pro naši hrdinku důležití. Objeví se zde např. Janelle, Nate, Germaine Battová a samozřejmě David, její přítel, se kterým je to tak trošku jako na horské dráze. Takže i když se jedná o krimi příběh, najdeme v něm i trošku romantiky.

Oproti předchozím dílům je tento jiný v tom, že se neodehrává na Ellinghamově akademii, ale mimo ni. Konkrétně v městečku Barlow Corners. Je až divné, že do dnešního dne nebyl tento případ čtyř mrtvých instruktorů objasněn.

Pokud se vám na první pohled zdá, že je to „bichle“ a než se prolouskáte ke konci, uběhne půl roku, vyvedu vás z omylu. Jakmile se člověk začte, pomaličku zjistí, že už je na konci. Možná se vám bude zdát, že počátek se rozjíždí pomalu, ale ke konci příběh nabírá na obrátkách a závěr je jedno velké překvapení. Za mě velký palec nahoru.

Komentáře (0)

Přidat komentář