Čtení na léto jak vyšité! A ta obálka!!

recenze

Cesta za štěstím (2022) 4 z 5 / princeznazknih
Cesta za štěstím

Recenze trošku později, protože občas na svůj profil tady na Databázi zapomenu a hážu to všechno jen na booksta, ale přece… je to tady.

Na začátek si dáme malý srovnání, jo? Cesta za štěstím má nejhezčí místo, Josie je nejlepší hlavní hrdinka (focení těch cedulí je top nápad) a za mě super rodinný vývoj. Jasně, hádky a tajemství a nenávist, ale na konci je to jiná, pravda jde na povrch a tak to má být. Čtyři hvězdy. Na jedné vlně má Portera a filmy a všechny ty dobrý jídla na ulicích městečka. Taky čtyři hvězdy. Kudy ke hvězdám má asi nejlepší příběh, originální (páč ty další dvě knížky už možná trochu kopírujou tu první, ale nijak zvlášť mi to nevadí). A tady už jen tři hvězdy.
Pomluvy a klepy. Velký téma téhle knížky. A musím říct, že jsem tím znechucena. Teda… to téma je za mě dobře zpracované. A tak se to proplétá celou knihou, na každého se tam něco najde. Já jsem v tom byla celkem skeptická a něčemu z toho nevěřila, dokud se mi to nepotvrdilo nebo nevyvrátilo z ověřených zdrojů. Zkrátka jsem hned neodsoudila Luckyho ani Winonu, Evie ani Josie. Ne. Prostě jsem čekala, jak se to vyvrbí. Některé výsledky byly šokující, jiné jsem předpokládala. Znechucena jsem představou, že takoví lidi jsou i ve skutečném světě, pověrčiví, kteří si ukazujou prstem a špitají, a hnusní, když na to přijde. Ale to není nic, co by knize ubralo. Tohle ubírá těm lidem, kteří takoví jsou.
Romantická linka byla hezká, asi nejlepší ze všech tří knih. Sice jsem na ně oba občas nadávala, ale to se mi u romantických knih poslední dobou stává často. Byli si ale zároveň přáteli a jejich vztah nebyl krkolomný, naopak naprosto přirozený, rozuměli si. Jinak, nádherné prostředí a trošku takové tajemno. Příběh dobrý, ale viděla jsem nějaké společné rysy s předchozími knihami. Ale četlo se to dobře, nahodilo mě to do letní nálady a zase celkově do čtecího pomaturitního režimu. A i když mám výhrady, Cesta za štěstím je za mě asi nejlepší kniha autorky. A má skvělou obálku, na to nesmím zapomenout!

Za poskytnutí knihy děkuju @humbook @endlessbibliophile a #humbookblogeri #spoluprace

Komentáře (0)

Přidat komentář