Co se škádlívá...

recenze

Má první láska (2019) / MilenneWaver
Má první láska

Nenávist mezi Cassidy a Coltonem by se dala vyjádřit jenom jedním způsobem. Desítka na Richterově škále! Jakmile se ti dva do sebe pustí, jen tak nepřestanou. A má to i svůj důvod. Cassidy a její "rozchodová agentura" totiž dříve pomohli Coltonově přítelkyni s tím, aby se s ním rozešla. A nebyla jediná. Cassidy už pomohla desítkám případů na její škole a stala se kvůli tomu terčem všeobecné neoblíbenosti. Ale to není všechno. Když uzavře s Coltonem sázku, její agentura může stejně snadno skončit, jako pokračovat. A Cassidy tak musí udělat jediné. Postarat se, aby ji vyhrála!

Cassidy je hrdinka, která má do zakřiklé myšky skutečně daleko. Je upřímná, sarkastická a téměř nic ji jen tak nerozhodí. Je však skutečnou otázkou, jak na čtenáře jako takového bude působit. Buď její charakter budete tolerovat nebo vám od první chvilky bude jako vypravěčka nepříjemná. A to byl bohužel i můj případ. Její povaha mi osobně přišla neuvěřitelně zmatečná - v průběhu knihy se měnila jako aprílové počasí a to mi - spolu s její věčnou nerozhodností a tvrdohlavostí skutečně nevyhovovalo. Na jednu stranu, se alespoň nestala další z řady identických dívčích hrdinek, čímž si u mě získala malé plus.

Vedlejší postavy mě minimálně v několika případech potěšily mnohem více než ta hlavní. Asi nejlepší postavou v knize je Lorn, nejlepší kamarádka Cassidy, u které byste se vůbec nedivili, kdyby v sobě měla kapku ďáblovy krve. Protože přesně taková Lorn je. Pěkně ostrá, výbušná, ale zároveň má hluboko v sobě i mnohem měkčí a křehčí jádro, které se ve výjimečných případech ukáže. Díky tomu jsem si její postavu skutečně oblíbila - mimo jiné i díky pár nezapomenutelným hláškám.

Bohužel, děj Mojí první lásky pozbývá jakékoliv originality a je skutečně pouze jakousi kopií typických příběhů typu "od nepřátel k milencům". Jednou z výhod téhle knihy nicméně je, že se jedná o slow-burn romanci, která má hlavu i patu a nepřijde vám, že by jakékoliv nepřátelství mezi postavami pominulo během dvaceti stránek. A to mě upřímně potěšilo. Alespoň tak máte šanci si vychutnat o něco podařenější romantickou linku, která vám sedne, minimálně, pokud tenhle typ knih vyhledáváte.

Styl psaní určitě nebyl zklamáním. I když se děj v několika částech skutečně posouval pomalu, příběh měl jistou čtivost a to i přes to, že se jedná o delší knihu. Ale pokud bych měla vytknout jednu skutečně vážnější chybu, určitě bych musela zmínit samotný konec, který mi doopravdy přišel přehnaně natahovaný. Snadno bych si ho dokázala představit o padesát stránek kratší a dějově jednodušší a vůbec nic by se nestalo, naopak by to knize prospělo.

Má první láska je další z řady nových dívčích románů, které se řadí spíše mezi průměrné. Na rozdíl od novinky Kasie West bych tuhle doporučila spíše těm, kteří si místo sladké romanťárny chtějí vychutnat spíše postupné vyvíjení se vztahu mezi postavami a zvraty okořeněný děj. I když má příběh dozajista své mušky, určitě dobře poslouží při nenáročné a oddechové četbě.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář