Charlie a Nick podruhé

recenze

Srdcerváči. Kniha 2 (2019) / MilenneWaver
Srdcerváči. Kniha 2

Pokračování Srdcerváčů, úspěšného grafického románu, u nás na sebe nenechalo dlouho čekat. A je to jenom dobře, protože i druhý díl je stejně tak sladký, skutečný, a zároveň i protkaný drobnými komplikacemi, na které každý ve svém životě dříve nebo později narazí. A jako takovou opravdu povedenou třešničkou na dortu, na čtenáře tentokrát nečeká jen příběh Charlieho a Nicka, ale i příběh Tary a Darcy, se kterými se v průběhu druhého dílu seznámíme ještě o něco lépe.

Zatímco předchozí kniha se více zaměřovala na vývoj charakteru Charlieho, tentokrát dostane o něco více prostoru Nick. A to z jednoho prostého důvodu, bude se snažit zjistit kým vlastně je. Právě díky tomu poznáme jeho rozkošný a laskavý charakter ještě o něco hlouběji. A ukáže se i to, jak dobré a velké jeho srdce ve skutečnosti je.

Dějová linka plynule navazuje na konec jedničky a jasně nám ukazuje to, že první láska nemusí nutně znamenat jen samé hezké a roztomilé věci. Trochu dramatičtější začátek ale brzy pomine. A tentokrát se můžete těšit na zápletku plnou emotivních a skutečných životních situací, které Nicka i Charlieho potkají. Mezi ně můžeme například připočítat i "coming-out".

Malby v Srdcerváčích jsou charakteristické tím, že jsou černobílé a většinou i poměrně jednoduché. To ale neubírá nic na jejich kráse, ani faktu, že se autorce neskutečně daří kreslit různé emoce a výrazy. Co se černobílých maleb týče, osobně mi tenhle styl doopravdy vyhovuje. Ale to není případ každého, některým čtenářům naopak vadí, že jsou malby černobílé, proto si rozmyslete, zda to pro vás nebude problém.

Bonusový obsah, který vždy ráda projdu, je ve druhém díle hned dvojnásobný. Mimo popisu oděvů, kteří hlavní hrdinové nosí, zápisů do deníku a infa o všech postavách, tu na čtenáře čeká i kratičký úryvek z příběhu Tary a Darcy, o kterém jsem se zmiňovala už na začátku recenze. A i když mají Nick s Charliem v mém srdci mnohem větší místo, nemohu popřít, že bych si tuhle několika stránkovou záležitost také neužila.

Druhá kniha Srdcerváčů pro mě byla stejně povedená, jako první díl. Těšit se zde můžete prakticky na vše, od roztomilých až po vážnější scény, které se zaměřují na rodinné vztahy nebo problémy s přáteli. Navíc se zde objeví i nové a zajímavé postavy, a lépe poznáme ty staré. Zkrátka a dobře řečeno, Srdcerváči jsou kniha, po které se s radostí natáhnete téměř kdykoliv, protože Vás zkrátka bavit nepřestane. A velmi se těším na to, až u nás vyjde i třetí díl, ty kteří se těší stejně jako já, mohu potěšit, v zahraničí vychází trojka na konci února 2020, proto je velká šance, že jí v následujících měsících budeme mít i u nás.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář