Cesta za štěstím

recenze

Buďte štastní i v těžkých dobách (2011) 4 z 5 / assa
Buďte štastní i v těžkých dobách

Je tu další z dlouhé řady motivačních knih, která by vám měla dopomoci k hladšímu proplouvání životem.

Kniha je rozdělena do deseti kapitol, z nichž je každá zaměřena na jinou problematiku. Prvním krůčkem k úspěchu je smíření se se svou životní situací, v které se právě nacházíme. To je základní kámen toho, abychom se mohli posunout dál. Přijmout realitu kolem sebe a pochopit, že žádná naše životní „katastrofa“ není katastrofou, ale spíše situací, na kterou musíme změnit svůj pohled.

„Prvním krokem ke šťastnému životu je přijmout to, co je.“

A pokud nejste s něčím ve svém životě spokojeni, změňte to. Vyhněte se negativním myšlenkám. Vykašlete se na „co když“ a „co by bylo, kdyby“.
Dále nám je připomenuto, že každý člověk, se kterým se v životě setkáme, je nám učitelem. Jelikož ať už se jedná o pozitivní či negativní setkání, vždy si z něho něco odnášíme.
Kniha myslí i na finanční stránku, která je pro mnoho lidí velice důležitá.

„Bohatí lidé investují, chudí lidé utrácejí.“

Dozvíte se, jak změnit své návyky, abyste o svém utrácení přemýšleli a více spořili a investovali.

Zní to skvěle, ne? Problém všech těchto publikací je ale v tom, že je mnohem jednodušší o problémech a jejich řešení psát a následně číst než všechny ty věci, které nás dovedou ke šťastnému životu, uskutečnit.
Je to hlavně o síle a vůli každého z nás. Je pouze na nás, zda v našem životě nastanou změny aneb jaké si to uděláš, takové to máš. Kniha už pak slouží jen jako podpůrný prostředek ke snazšímu dosažení svých cílů.

Komentáře (0)

Přidat komentář