CARO MARTINI – ZÁMĚNA

recenze

Záměna (2017) 4 z 5 / Romantička
Záměna

Jedno velké příjemné překvapení. Opravdu vtipná a příjemná knížka.
Párkrát už tady to téma bylo. A ta obálka taky nešeptá „Otevři mě, bude ti blaze!“ Ale začetla jsem se a smála jsem se. Upřímně.

DĚJ: Jasmíně je 28, je ztřeštěná, nesoustředěná, veselá, neřeší, co si o ní kdo myslí. Almě je 82. Po smrti manžela už jí nezbývá mnoho radostí, a když jí vyděrač hrozí násilím, má všeho tak akorát dost. Ty dvě nemůžou žít odlišnější životy. A na vlastní kůži si to vyzkouší. Při nárazu tramvaje si jejich duše vymění těla. Než jim to dojde, jsou od sebe už dost daleko a chvíli jim trvá, než se můžou domluvit, jak budou celou záležitost řešit. Jasmína poznává bolesti kloubů a malý rozpočet důchodce. Alma se nedokáže zorientovat ve světě aplikací mobilních telefonů a odvážného oblečení i názorů. Zpočátku příšerné živobytí v cizím těle přinese oběma ženám pozitivní změny. Jasmínina prostořekost a odvaha vyřeší problémy s falešným vymahačem dluhů a Almina laskavost usmíří Jasmínu s její vlastní matkou. A cizí tělo jim oběma umožní vidět svět jinýma očima. Hodně věcí, které jim otravují život, je nepodstatných. A láska, která se jeví jako dávno prožitá, nebo nedosažitelná, je na dosah ruky. Život stojí za to.

DOJMY: Nesměle vykukující kouzlo z obehrané zápletky.
Ono asi nejde postavit veselý příběh s pozitivním poselstvím do složitého dramatu.
Není vždycky nutné trvat na svém. Nic není definitivní. A změna je možná vždycky. Že je i tohle stokrát omleté? Tak proč tak všichni nežijeme? Proto není od věci si to občas připomenout. A v téhle formě to není těžkopádné. Budete hýkat smíchy!

DOPORUČUJU!
www.romantickyzapisnik.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář