Čajovna v Tokiu aneb Pojďte si užít Tokio

recenze

Čajovna v Tokiu (2021) 3 z 5 / ZapisnikTerky
Čajovna v Tokiu

Která kniha vás naposledy nalákala na nějakou dovolenou nebo cestu?
.
Rozhodně všechny knihy od Julie Caplin jsou krom romantiky i tak trochu cestopisné. Co to říkám… víc než trochu. Například tady v Tokiu. Nikdy mě Japonsko a asijské země nijak zvlášť nelákaly, ale teď bych se tam ráda podívala za architekturou, pochutnala si na dobrotách a hlavně pocítila místní kulturu a snoubení starých tradic s novým trendem technologií.
.
Zápory: Romantika. Samozřejmě ji kniha obsahovala, ale tentokrát mi tolik nesedla. Od půlky knihy mi bylo úplně jasné, jak bude vypadat poslední kapitola, což uznávám nebyl pro mě nijak velký problém. Ale u téhle knihy mi chyběly motýlci v břiše a takový ten přiblblý úsměv na rtech. Možná to bude postavami. Nesedl mi totiž Gabe. Líbilo se mi na něm asi jenom jeho jméno - Gabriel. Fiona mi byla velmi sympatická v předchozí knize – Kavárna v Kodani, ale tady mi její vnitřní souboje tolik neseděly. Byla sympatická, to ano. Ale žádný velký vztah jsem si k ní nevytvořila.
.
Klady: Zato ale cestopisná a gurmánská část knihy mě úplně pohltila. Ach bože, já bych si dala Ramen, sushi nebo ten dobrý čaj. Zároveň se mi moc líbila profesní část. Focení a řešení různých snímků, zachycení pocitů nebo krkolomné pozice při lovení nejlepšího záběru.
Kniha byla hrozně pohodová a odpočinková. Klidná atmosféra Fionina ubytování u Haruky byla hrozně milá. Ten japonský pohled na věc z pohledu tamních obyvatel. Je vidět, že se tím autorka zabývala, dala si s tím práci a sbírala informace a rešerše.
.
Obálka a grafika: Budu se opakovat, ale @brabikate_draws je prostě úžasná. Tuhle sérii odhadla perfektně a naše obálky jsou prostě bezkonkurenčně nejlepší oproti těm zahraničním.
.
Verdikt: Menší paráda u romantiky, ale naprostá u popisů místa a jídla. Pro mě to bylo moc příjemné čtení a rozhodně ho každému doporučím s tím, že předchozí knihy jsou lepší. Hodnotím 3/5 hvězdy.

Komentáře (0)

Přidat komentář