Čaj s jedem – druhý díl detektivní série

recenze

Čaj s jedem (2025)
/ Kizuizi
Obálka knihy Čaj s jedem

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros Media (Motto)

Mohlo by se zdát, že návštěva výstavy obrazů je poklidná událost, to by na ní ale nesmělo dojít nejprve k hádce a následně i k umrtí. A když se Gemma, která u toho také byla, doslechne, že oběť byla otrávena, nedá jí to, a začne tak trochu pátrat...

První díl (Vražedný koláček) se mi líbil – bylo to milé, lehce humorné a oddechové. Proto jsem si nemohla nechat ujít ani pokračování, u kterého jsem doufala nejen ve stejný ráz příběhu, ale že se snad konečně dočkáme i více „kočičí akce“.

Čaj s jedem je druhý díl detektivní série, jehož hlavní postavou je mladá majitelka čajovny, zároveň i novopečená majitelka kočky. Čtení je to svižné, místy úsměvné, ale hlavně oddechové. A když si k tomu dáte šálek čaje a něco na zub, bude to dokonalé... i když, k tomuto dílu snad čaj raději ani ne!

Příběh čtenáře opět přivádí do Oxfordu, a to nejen do čajovny či výstavní síně, zavítá i do zapadlejší hospůdky, a také se znovu vypraví na „návštěvu“ místní univerzity. Tentokrát se tu více seznámíme s maminkou Gemmy a samozřejmě nechybí podezřelé umrtí, které se odehrálo před zraky mnoha svědků. Tím je jasné, že (nejen) detektiv Devlin O'Connor bude mít o zábavu postaráno.

Moc jsem si přála, aby to byla oddechovka, a to se mi také splnilo. Příběh není nijak dějově náročný, nechybí mu citlivý humor, ani náhledy do soukromého života Gemmy. I tentokrát do děje zasáhne povedená čtveřice mazaných důchodkyň; dámy jsou velmi vytrvalé a nejen že čtenáře pobaví, ale jistě i překvapí. Moc se mi líbí i postava maminky, která objevila „ráj“ v podobě nákupů přes internet a její nákupy vás, na rozdíl od Gemmy, také jistě pobaví.
A protože ve správné čajovně nemohou chybět pořádné dobrůtky, je tu pro kuchtíky a nadšence ještě dobrá jedna zpráva – opět zde najdeme recept!

Čaj s jedem je milá oddechovka pro každého, kdo si chce odpočinout a netrápit se u krvavého příběhu. Detektivní linka je lehká, je tu trocha romantiky, pobavíte se a hlavně je tu konečně více setkání s Müsli, Gemminou kočkou, která se v novém domově vyloženě vyznamená!

Obálka knihy Čaj s jedem Čaj s jedem H. Y. Hanna

Gemma, majitelka čajovny U Koníčka, vyslechne na koktejlové party v Oxfordu zlověstný rozhovor. Pár minut nato dojde ke smrtelné otravě jednoho ze studentů univerzity. Co když to nebyla náhoda? Gemma se opět pouští do vyšetřování,... více

Komentáře (0)