Bouřlivá léta, hudba, tanec

recenze

Skandál v rytmu charlestonu (2022) 4 z 5 / renulka16
Skandál v rytmu charlestonu

Bouřlivá, londýnská, dvacátá léta 20.st. v rytmu Charlestonu. Tahle kniha vás tak vtáhne do děje, že se vám nebude chtít z něj odejít.

Autorka krásně popisuje tehdejší dobu, jak to bylo. Ten, kdo
pocházel z vyšší třídy se k těm obyčejným lidem choval jako k póvlu. Bylo hrozné, jak tehdy se museli lidi trápit třeba jen kvůli oblečení (na které samozřejmě neměli peníze), když už měli tu možnost se dostat na večírek mezi lepší společnost.

Hlavní hrdinka Kit sice sama pochází z vyšší třídy, ale rozhodla se stát herečkou, jež toto povolání v té době bylo považováno za takovou “podřadnou” práci. Byť dostala dost peněz od své rodiny, rozhodla se, že si peníze vydělá sama a že na ně nesáhne. Je však znát, že pochází z vyšší třídy, stále ji to lákalo a přemýšlela o tom…

Díky tomu, že šla za svým snem se seznámila se Zekem, jež se stal jejím profesním kolegou a tanečním partnerem. Na parketu a jevišti to mezi nimi jiskřilo. Ale míchat profesní a soukromý život ani jeden nechtěli…
Zeke je přesný opak, pochází z nižší sféry, v životě si hodně vytrpěl a tak díky tomu můžeme nahlédnout do obou vrstev a vidět opravdu to srovnání.

Po skandálu, kdy byla Kit na večírku vyfocena s princem z Walesu, jí do života vstoupí Lord Henry a ona tak musí začít trávit čas s ním ve vyšší vrstvě.

Začnou se tedy kolem ní točit dva muži. Jak to vlastně skončí? Nevíte? Tak utíkejte si knihu přečíst.

Hudba, tanec, divadlo, divoké večírky. Opravdu úžasná atmosféra, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat.

Komentáře (0)

Přidat komentář