Bojovat za lásku se vždy vyplatí

recenze

Když jsem tě ztratila (2017) 4 z 5 / eva3695
Když jsem tě ztratila

Leo a Molly jsou manželé 4 roky. Leo je úspěšný novinář z chudých poměrů, ale studiem a tvrdou prací si vybudoval kariéru, o které se každému jen sní. Jenže jako válečný novinář není věčně doma.
Molly je pravý opak. Je dcerou multimilionáře s vlastním svěřeneckým fondem, akciemi a kdo ví čím ještě. Pracuje pro svého otce, který rozhoduje o jejím životě. To se však změní, když se Molly a Leo sejdou, aby jí pověděl pravdu o smrti jejího bratra, začne to mezi nimi jiskřit. Takže i přes nesouhlas rodiny se do sebe zamilují a poté se i vezmou. První rok manželství byl dobrý, i když Leo propásl první výročí svatby, ale další roky byly pro Molly těžší.
Vše se změní, když Leo je na misi v Sýrii vážně zraněn. Několik týdnů je v kómatu a doktoři mu nedávají skoro žádnou šanci. Jenže on je bojovník, a probere se. Úrazem však ztratí paměť a tak poslední čtyři roky jakoby ani nebyly. Molly nepoznává a nevěří, že je jeho manželka. K tomu všemu nemůže hýbat nohama, takže musí být na vozíku.
S tím vším se musí během krátké doby smířit, a začít získávat paměť zpět. V tom mu pomáhá Molly, i když pro ní to je těžké. Protože Leovi se pomalinku vrací paměť, vždy jen střípky, ale pamatuje si jen ty krásné chvíle. Jenže Molly skrývá tajemství. Jejich manželství poslední rok prošlo velkou krizí a rozvod visí na vlásku. Když byl Leo doma jen se hádali a během jeho misí se odcizili.
Jak plyne čas, Leo si vše postupně vybavuje a hlavně převyšuje nesmírná láska k Molly. Tak se do sebe opět zamilují, i s nevyřčenými tajemstvími. Molly se totiž bojí, aby nepřišla o Lea podruhé.
Podaří se jim zachránit manželství? A jak se Leo vypořádá s krutou pravdu jejich minulosti?

Tak toto je krásná kniha o nástrahách manželství na dálku. Žádné přikrášlené skutečnosti, ale krutá a upřímná realita.
Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů Molly a Lea. Molly vypráví současnost a Leo vzpomíná na minulost, tím si vrací paměť. Takže tímto střídáním se lépe vykreslí příběh z obou pohledů. Jak z pohledu muže, který to popisuje celkem tvrdě, tak z pohledu ženy, která to popisuje s láskou a citem. Ale z obou pohledů je jasná ta láska, která tam byla a stále je. A je vidět, že oba chtějí manželství zachránit.
Pro mě to byl krásný příběh plný citů a lásky, ale také bolesti a ztráty. Člověk si uvědomí, že pro lásku a udržení vztahu/manželství musí dělat kompromisy. Nejde chtít aby se změnil jen jeden. Musí to chtít oba. A přesně to je v tomto případě. Dělání kompromisů z obou stran.
Rozhodně můžu doporučit všem romantikům.
A krásná obálka je jen bonusem. Je tak něžná, až se skoro nehodí k obsahu, který je celkem drsný. Obálka mě však upoutala na první pohled a tak jsem neodolala. Trochu mi připomínala Jojo Moyesovou a její knihy.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Martina023
19.09.2018

Knihu jsem přečetla, mě se líbila. Taková oddechová četba.