Boj o trůn

recenze

Prokletý trůn (2018) / MilenneWaver
Prokletý trůn

Carys ani Andrease by nikdy nenapadlo, že by se jeden z nich mohl stát vládcem, obzvlášť, když na trůnu stále seděl jejich otec a před nimi byl na řadě ještě jejich starší bratr. Ale osud si občas rád hraje s životy lidí... Když jsou jejich otec i bratr zavražděni a jejich matka neschopná usednout na trůn, Carys ani Andreasovi nezbývá nic jiného, než se zúčastnit her o to, kdo se stane vládcem.

V Česku od autorky vyšlo již několik knih, ale osobně jsem se zatím k žádné z nich nedostala. Nebyla jsem si proto vůbec jistá, co mám od knihy očekávat. Ale i kdybych si něčím byla jistá, myslím, že by mě to stejně nepřipravilo na to, co se z knihy nakonec vyklubalo.

Hlavní hrdinové, dvojčata Carys a Andreas jsou nerozluční a udělali by pro toho druhého cokoliv. Tedy, předtím, než se životy jich obou obrátí naruby. Carys bohužel nemohu označit jinak než jako naprosto zaslepenou hlavní hrdinku, u které budete mít občas chuť si vytrhat vlasy. Situaci nezachrání ani Andreas, kterému záleží pouze na sobě a svojí lásce, které rozhodně nemá v plánu se vzdát. A je mu úplně jedno, co pro to obětuje.

Zápletka Prokletého trůnu není absolutně promyšlená, najde se zde jen pár zvratů, které čtenáře opravdu překvapí, jinak zde čeká samé zklamání. Už po sto stranách jde bez problémů uhodnout, kdo je záporná postava a jakékoliv překvapení pak přichází vniveč.

Jakkoliv má Prokletý trůn skvělou myšlenku, zpracování knihy je špatné. Většina knihy je nudná, zbytečně natahovaná a nebýt scén z her o to, kdo se stane vládcem, které se tam později objeví, čtenář by při čtení mohl i usnout. Proto stále nechápu, co přesně se odehrálo v posledních zhruba třiceti stranách knihy, kde se děj náhle stal čtivým a dobře napsaným. Autorka očividně umí psát i dobře, ale ve výsledku to nevyužila.

A ani autorčin styl psaní mi v tomto případě moc nevyhovoval. Buď používala příliš detailů nebo byl v několika pasážích její styl moc strohý, nic mezi tím nebylo. Byly scény, u kterých jsem si přála, aby byly o něco delší a rozepsanější, ale bohužel, to se nesplnilo.

Nebyla jsem si jistá, co od této knihy očekávat, ale v každém případě mě Prokletý trůn velmi zklamal. Nemám v plánu přečíst si pokračování a po knize ani vícekrát už nesáhnu. Pokud se rozmýšlíte nad přečtením, pak mi nezbývá než doufat, že se vám kniha bude líbit o něco více než mně.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Databázi knih a Albatros Media.

Komentáře (0)

Přidat komentář