Až vyrostu, stanu se hasičem

recenze

Chci být hasičem (2019) 4 z 5 / LucieB.
Chci být hasičem

Roztomilá knížka pro všechny malé kluky, které okouzlila velká červená hasičská auta, a především odvážní a nebojácní hasiči, kteří jsou všude tam, kde je právě potřeba. Vypráví příběh medvídka Oskara, který sní svůj sen, že až vyroste, stane se hasičem. Má helmu, hasičské oblečení, a dokonce i autíčko s pedály, a přesto ho žádná hasičská jednotka nepovolá k výjezdu. A tak se milý medvídek rozhodne, že kde může, tam pomůže sám. Stane se skutečným hasičem. Vydá se do světa a hned v další ulici si všimne kouře. To na zvířátkové oslavě sfukují svíčky na narozeninovém dortu, když vtom vytáhne Oskar hasičskou hadici a všechny postříká. Hotové dopuštění!
Pak se mu povedlo sundat vyplašené kotě ze stromu, což si náramně pochvaloval. Strom ale porazil, aby na něj už žádné kotě nelezlo, ale ten spadl tak nešťastně, že rozbil celý dům! No, vypadá to, že Oskar nadělá více škody než užitku. A to se potvrdilo hned vzápětí, kdy vjel autíčkem do křižovatky tak nešťastně, že si nevšiml zmrzlinářského auta. To, aby se mu vyhnulo, tak se vybouralo.
Medvídek neměl zrovna šťastný den, jen co je pravda. Přesto si chtěl koupit pár bonbonů u paní Rohaté, jenže jako naneštěstí v jejím krámečku hořelo. A jak to dopadlo? To se nechte překvapit. Možná jen malinko napovím, že ze zarputilého a poněkud zbrklého Oskara jednou hasič určitě bude! A ten nejlepší!
Srandovní medvídek Oskar našeho Matýska moc pobavil. Říká o něm, že je to trumpeta, ale že se nevzdává a jednou to musí vyjít ????

Komentáře (0)

Přidat komentář