Aurélie a André

recenze

Čas třešní (2022) 4 z 5 / Jenda744
Čas třešní

Nicolas Barreau je autor píšící romány pro ženy. Možná vás tedy překvapí, že právě já jsem se pustil do jednoho z nich. Nicolas patří mezi poměrně vychvalované spisovatele. A já zastávám názor, že občas je třeba vystoupit z komfortní zóny a poznat něco nového. Dobře, budu upřímný. Prohrál jsem sázku a tak mi kamarádka vybrala knihu, do které se musím pustit. Nutno podotknout, že alespoň zvolila svého oblíbeného autora, o kterém často mluví. Takže jsem mohl dopadnout i hůře! A tak jsem se pustil do nového románu Čas třešní.

V první řadě musím napsat, že velmi dobře chápu, co se ženám na autorově stylu psaní líbí. Vyprávění je plné romantiky, ale nechybí v něm ani několik napnutých okamžiků, kdy čekáte, co se mezi hlavními hrdiny přihodí. Nicolas Barreau napsal příběh o dvou zamilovaných lidech, Aurélii a Andrém, kterým se daří v osobním i profesním životě. Ona je skvělá kuchařka, která po otci zdědila restauraci (nazvanou Čas třešní), on je oblíbený spisovatel. Jenže pokud spolu dva lidé dostatečně nekomunikují, může se mezi nimi lecos pokazit... A přesně to je pointa tohoto románu. Aby vztah dvou lidí vydržel, je třeba na něm pracovat. A hlavně spolu komunikovat. Vypadá to tedy, že v příběhu můžeme nalézt i důležité poučení...

Ještě je třeba doplnit, že Čas třešní je volným pokračováním předchozího autorova románu Úsměvy žen. Asi je vám jasné, že jsem ho nečetl, ale vůbec to nevadilo. Vše podstatné autor totiž připomněl (třeba jak se ústřední dvojice seznámila). Nicméně věřím, že pokud se vám kniha bude líbit, přečtete si i zmíněný první díl. Potěšilo mě, že vše je vylíčeno celkem věrohodně – postavy, jejich problémy i prostředí, ve kterém se děj odehrává.

Je jasné, že tohle je čtení především pro ženy. Já už se nejspíš do dalšího autorova příběhu pouštět nebudu, přece jen to nesmím s romantikou přehánět. Ale zcela objektivně mohu napsat, že je to dobrý příběh a chápu, co na něm ženy přitahuje: romantika, láska, krásná Paříž a to vše okořeněné vztahovými problémy, u nichž během čtení doufáte, že je hlavní hrdinové dokáží úspěšně vyřešit.

Komentáře (0)

Přidat komentář