Aurélie

recenze

Čas třešní (2022) 5 z 5 / Maru.Maruska
Čas třešní

Francouzský spisovatel Nicolas Barreau napsal již několik románů. Patří mezi mé oblíbené autory, takže všechny z jeho knih mám už přečtené – jen těžko mohu říct, která je má nejoblíbenější. Kdybych opravdu musela některou vybrat, pravděpodobně by to byla Kavárna malých zázraků. S chutí si ji přečtu vždy, když na mě dopadá nějaký ze splínů. Pokud i vy máte tohoto autora rádi, určitě vás potěší, že právě vyšel jeho nový příběh! Jde o knihu Čas třešní, která patří do série Aurélie (první díl nese název Úsměvy žen). Já jsem se nemohla dočkat, až se pustím do čtení!

Jak bylo řečeno výše, hlavní hrdinku Aurélii již znáte z knihy Úsměvy žen. Poznali jste ji jako mladou kuchařku z Paříže, která zdědila restauraci po svém otci. Restaurace se jmenuje Čas třešní. Aurélie však neprožívala jen šťastné chvíle, čelila i mnoha problémům. Tehdy své trable překonala pomocí knihy od Roberta Millera, která jí byla napsaná přímo na míru. A nyní se dozvíte, jak se její život vyvíjel dál.

Potěšilo mě, že bylo vydané i další pokračování o této hlavní hrdince. Zaujala mě již v první knize, takže jsem se ráda pustila do pokračování. Opět se děj pohybuje v literárním prostředí – to na knihách přímo miluji. Je to prostě osvědčená kombinace. Aurélii čeká mnoho důležitých okamžiků, nejen v souvislosti s restaurací, ale také s láskou... Opět ji čekají i problémy, kterým se bude muset postavit čelem.

Nemohu jinak: i další autorův příběh ráda doporučím. Je to sice nenáročné čtení, přesto dokáže zaujmout. Plně jsem se do hlavní hrdinky vcítila a doufala, že zase všechno dobře dopadne a ona konečně najde štěstí. Jednotlivé kapitoly jsou psány z pohledu obou hlavních hrdinů (Aurélie a Andrého). Čtenáři tak mají dokonalý přehled nad veškerými situacemi – včetně těch, které mezi zmíněnými protagonisty vedou k nedorozumění... Kniha potěší především ženy, milovnice románů, ty si čtení určitě užijí. Já Čas třešní hodnotím plným počtem hvězdiček a těším se na další autorův příběh, který si zase určitě přečtu.

Komentáře (0)