Nibiru profil

☰ menu
Nibiru

žena · Olomoucký kraj · statistiky

Aktivní: 06.03.2024 21:35 (poprvé 27.02.2012)
Body:844
Palce za komentáře: 797 · 454 ostatním
Hodnocení v bazaru: 61/0

Nové knihy v seznamech

Zahradní projekty pro kutily
Zahradní projekty pro kutil...
Folko Kullmann
Sám a sám
Sám a sám
Richard Evelyn Byrd
Divná Jadie
Divná Jadie
Torey L. Hayden (p)
Odpověď
Odpověď
David Icke

Kdo jsem

Knihy v tištěné podobě mě provázejí celým životem a zůstane to tak až do mé smrti. Někde v obchodě s knihami jsem četla krásné logo, se kterým se zcela ztotožňuji:\\\\\\\"Choď ve starém kabátě, ale nezapomeň si koupit novou knihu\\\\\\\". Apropos, jediná droga, které jsem v životě stoprocentně podlehla, je vůně nové knihy:-). Absolutně nechápu lidi, kteří nečtou nebo jim knížky nic neříkají.Já si život bez knih prostě vůbec nedokážu představit, je to jako bych byla jenom polovičním člověkem,jako by mi chyběla podstatná část mé bytosti,potřebná k životu, jako např. potrava, voda nebo dýchání. Knihy mě naplňují, inspirují a pomáhají mi jednak uniknout z reality (ty odpočinkové) , jednak ji lépe pochopit (ty naučné) a jednak mi umožňují určitý nadhled nebo i vhled do různých problémů, skutečností a jevů, se kterými se člověk v životě přímo či nepřímo setkává.  
Shrnuto: Jsem knihomol a pokud mi oči budou sloužit, zůstanu jím pořád. Od určitého věku už čtu pouze literaturu faktu na témata, která mě zajímají prakticky od útlého mládí, a abych se nezbláznila z dnešní dekadentní reality, připomínající atmosféru starého Říma, který se také i v okamžicích poslední agonie snažil \\\\\\\"zachovat si tvář\\\\\\\", střídám svůj čas trávený s knížkami i četbou \\\\\\\"znovuobjevených\\\\\\\" historických romancí.
Můj zájem směřuje hlavně do raného středověku (romance) a pak do historie tak dávné, že její události se ztrácejí v mlhách času a jsou vylíčeny pouze v legendách a mýtech (tzv. předbiblické časy a civilizace, někdy také zvané předpotopní). Namouduši, kdybych se mohla strojem času přenést do minulosti, byla by to doba středověku, kterou ovlivňovali Templáři, a pak dávné časy, kdy po Zemi kráčeli spolu s lidmi také \\\\\\\"bohové\\\\\\\", které tyto staré národy uctívaly a sloužily jim. Byly to doby, kdy Antarktida ještě nebyla zaledněna a Sahara byla úrodnou krajinou....

Citát:
\"Dějiny se podobají vědeckofantastické literatuře častěji, než si myslíme\".