Miranda profil

☰ menu
Miranda

žena · Praha · statistiky

Aktivní: 17.04.2024 17:01 (poprvé 26.04.2012)
Body:281
Palce za komentáře: 136 · 46 ostatním
Hodnocení v bazaru: 58/0

Nové knihy v seznamech

Muži jsou vinni?
Muži jsou vinni?
Klára Mandausová
Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem
Marek Dvořák: Mezi nebem a ...
Martin Moravec
Mé cesty do hlubin mozku
Mé cesty do hlubin mozku
Martin Moravec
Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení
Josef Mareš - Moje případy ...
Martin Moravec

Kdo jsem

Dříve trochu knihomol, nyní filmový maniak. Knihomol ovšem v tom smyslu, že mě v 90. letech naprosto pohltily Stopy hrůzy http://cs.wikipedia.org/wiki/Stopy_hr%C5%AFzy, a tím byl můj osud zpečetěn, tak jako osud i všech dalších knih. SH jsem četla několikrát, pořád dokola. Autoři jako R. L. Stine, Nicholas Adams a Christopher Pike pro mě znamenají strašně moc a nic jiného mě nezajímá. Např. názory jiných lidí o tom, jak hroznej brak tyhle knihy jsou. Některé jsou slabší, některé opravdu špatné (hlavně ty, které byly vydány později - od Andrewa Halla. Tomu se však jedna jediná hodně povedla - Malý mstitel). Ovšem počátečních zhruba 60 dílů od výše zmíněných autorů je nepřekonatelných. Zkrátka pro mě z různých důvodů znamenají strašně moc a vlastním všech 108 dílů téhle série. Poslední dobou už nevysedávám nad knihami, ale spíše sleduju filmy. Možná mi četbu otrávila léta studií, kdy jsem musela číst pár věcí, do kterých se mi nechtělo, možná jsem pořád někde poletovala, kdo ví. Vše, co zde hodnotím, se z většiny nachází v mé knihovně. Proto také hodnotím vlastně skoro pořád tak vysoko. Pokud mě kdy nějaká kniha nezaujala či zklamala, poslala jsem ji o dům dál, nebo rovnou do papíru. Taktéž pak existují knihy, které přečtete jednou, a i když byly dobré, víte moc dobře, že se k ním z nějakého důvodu už nikdy nevrátíte. Pro mě jsou to hlavně ty smutné. Ty proto také nabízím v bazaru.
A jeden citátek ...
Je fajn mít kolem sebe hejno koček. Když se cítíš zle, koukneš se prostě na ně, a hned se cítíš líp, protože ony ví, že všechno je jenom tak, jak to je. Nemá cenu se tím vzrušovat. Ony to prostě ví. Jsou zachránci.
Čím víc koček máš, tím dýl žiješ. Pokud máš sto koček, budeš žít desetkrát dýl, než kdybys jich měl jen deset. Jednoho dne na to lidi přijdou a budou mít tisíc koček a žít věčně.
Charles Bukowski