mira.l profil

☰ menu
mira.l

Miroslav L.

1979 · muž · Jihočeský kraj · statistiky · web

Aktivní: 17.04.2024 21:54 (poprvé 13.08.2014)
Body:1 321
Palce za komentáře: 1 662 · 1 419 ostatním
Hodnocení v bazaru: 125/1

Nové knihy v seznamech

Otilie Vranská - Jak to bylo doopravdy s její vraždou?
Otilie Vranská - Jak to byl...
Radek Galaš
Návrat Krále Šumavy
Návrat Krále Šumavy
David Jan Žák
Šumavská legenda Emil Kintzl
Šumavská legenda Emil Kintz...
Jan Fischer
Stezka Českem: Nové příběhy
Stezka Českem: Nové příběhy
kolektiv autorů

Kdo jsem

Od doby, co jsem se naučil číst, jsem toho přečetl ... no, dá se říct, že dost. Patřím ještě ke generaci, která nevyrostla na tabletech, počítačových hrách a podobných vymoženostech, ale na knížkách, které se mnohdy sháněly poměrně těžko. Když jsem byl malý, rodiče mi zkrátka kupovali ne to, co by se mi líbilo a co bych zrovna chtěl, ale spíš to, co bylo zrovna k sehnání.Ve školním věku jsem četl od Neználka, Honzíkovy cesty, Dětí z Bullerbynu a knih Vojtěcha Steklače, Arthura Ransoma, Julese Verna a Zane Greye (ty dva jsem měl hodně rád a jak jsem si v poslední době několikrát ověřil, s Vernem nemám nejmenší problém ani dneska, s Greyem už to bylo o něco horší) přes některé další autory píšící o Divokém Západě.

V období přípravy k maturitě jsem přečetl i něco z klasiky, ale moc toho nebylo, to mě tolik nebavilo:), něco jsem přečetl i ze škatulky \"záhady\" - Däniken, Stingl, Souček, a v dnešní době si rád přečtu pěkný cestopis, knížku o přírodě, případně kombinaci obojího - Špillarovi, Leoš Šimánek, už 2x jsem přečetl komplet H+Z, Poměrně často sahám i po literatuře faktu - titulech jak technických, převážně z nakladatelství Grada o historii automobilismu - Tuček, Králík, Wohlmuth, Neumann, tak i z jiného soudku, třeba Toulavé kameře, ty mám všechny a už dostkrát posloužily jako inspirace při plánování výletů třeba na dovolené, nevyhýbám se ani encyklopediím, pokud nepatří k těm, ve kterých je \"všechno a nic\", rád mám třeba ty ze starověkého Egypta - Hawass. Aktuálně se postupně vracím k některým knihám, které už jsem kdysi přečetl, hlavně Verne, ale v plánu jsou i jiní autoři a tituly, a postupně k nim dopisuji i komentáře. Občas sáhnu i po knize s nálepkou \"světový bestseller\", ale až na výjimky se mi potvrdilo, že jsou to většinou knihy z kategorie \"jednou přečíst a poslat dál\". Mohl bych hodnotit a napsat komentáře zhruba k pěti stovkám knížek, ale to se nejspíš nikdy nestane. Spousty knih jsem se - ač nerad - byl nucen postupně z prostorových důvodů zbavit, některé v mysli zapadly víc, některé míň nebo si je prostě už nepamatuju, sice vím, že jsem je někdy v minulosti přečetl, ale na hodnocení nebo dokonce napsání komentáře už si netroufnu. Poslední dobou četbu prokládám trochu víc sledováním filmů a hudebních koncertů, USB port v televizi je úžasná věc:)). Trochu taky začínám pronikat i do klasiky, pokud se to tak dá nazvat, v podobě knih, které mají filmová zpracování, např. Jíst, meditovat, milovat, Divočina, Šarlatové písmeno, Pýcha a předsudek, Jana Eyrová...Zkrátka bez pěkné knížky si pořád volný čas nedovedu představit.
Jo a lepší fotku jsem zatím nenašel:). Celá fotka je tady: http://wert.rajce.idnes.cz/Jarni_nakolacky_sraz_v_Kolecku/#IMG_0747.JPG
Je to jediná fotka, kterou mám, na níž něco čtu:).

mira.l

A rád se koukám nejen do knížky, ale mám rád i výhledy, jako třeba tenhle ze Šumavy od Poledníku, i když je v době uzavření rozhledny jen ze země:)