Kapis profil

☰ menu
Kapis

1979 · muž · Moravskoslezský kraj · statistiky

Aktivní: 16.04.2024 13:17 (poprvé 31.01.2013)
Body:3 496
Palce za komentáře: 5 265 · 13 574 ostatním
Hodnocení v bazaru: 11/0

Nové knihy v seznamech

Osm miliard přání
Osm miliard přání
Charles Soule
Živí mrtví: Cizinec a další příběhy
Živí mrtví: Cizinec a další...
Brian K. Vaughan
Sbohem
Sbohem
Bill Willingham
Střízlívění
Střízlívění
Petr Hampl

Kdo jsem

Zaregistroval jsem se tu proto, abych zjistil kolik mám doma knih. Dávno jsem zjistil, že i když jsem jich už za život přečetl poměrně dost, pochopitelně si z některých nepamatuji už ani ťuk. Proto si tu knihy přidávám jen pomalu, ne po celých policích, a spoustu z nich čtu znova, protože už jsou míň než mlžnou vzpomínkou. Sepsání komentáře ke knize je pak takové symbolické uzavření četby, tečka s mými dojmy, ke které se pak můžu za pár let vrátit, když si budu chtít knihu osvěžit. Tudíž tady spoustu knih, co máme doma, ještě dlouho zaznamenané mít nebudu. Jsem obsesivní kolekcioner a musím pokud možno všechny knihy, o kterých si myslím, že jsou dobré, vlastnit. Pak si extaticky prohlížet jejich hřbety v knihovně, pleskajíc se u toho hluboko v kalhotách lascivně levou rukou:)

Proto ani nejsem návštěvníkem knihoven. Jsem také sběratelem komiksů, milovníkem hor (bez kol) a přírody jako takové, bez jejíž mateřské náruče bych brzo zhynul, ale nemám problém občas si i pořádně odpočinout a víkend proválet doma. Naše domácí knihovna se nekontrolovatelně rozrůstá a snad ke stáří zjistím, kolik mám vlastně doma knih. Snažím se číst skoro furt, ale není na to bohužel tolik času, kolik bych si přál, takže nejvíc toho přečtu v MHD cestou do a z práce. Rád si taky někdu sednu sám na dvě tři piva a čtu, co se do mě vejde a dokud na to vidím či do doby, kdy zjistím, že čtu stránku už potřetí a furt z ní nic nevím.

Jo a ještě mám jednu úchylku - našel jsem v knihách pár starých záložek aká lístku z vlaku, paragon, účet z hospody apod. - když to člověk po letech najde, taková věc dokáže oživit vzpomínky, připomene, co člověk v té době dělal, čím se zabýval a proto nechávám v knihách založeny různé aktuální papírové upomínky a až to někdy někdo otevře, bude mít v knize možná malé překvápko. Krom toho jsem myslím jinak poměrně normální...........kokot.

Pokud někoho uráží moje komentáře, tak je mi to moc líto, ale co mají dělat sněhové vločky v hysterickém světě globálního oteplování, no ni;)? Navíc jsou strašně bílé.