freejazz profil

☰ menu
freejazz

Jiří

1962 · muž · Košický kraj (SK) · statistiky · web

Aktivní: 18.04.2024 15:57 (poprvé 15.04.2017)
Body:3 712
Palce za komentáře: 2 570 · 549 ostatním
Hodnocení v bazaru: 4/0

Nové knihy v seznamech

Stráže! Stráže!
Stráže! Stráže!
Terry Pratchett
Sleduj mě
Sleduj mě
Kathleen Barber
Konec Věčnosti
Konec Věčnosti
Isaac Asimov
Ozvěny run
Ozvěny run
Christina Courtenay

Kdo jsem

freejazz

není co dodat

Blahoslaveni chudí duchem, kteří neměli co říct a přesto zůstali zticha...

freejazz

Zasmial som sa pri konštatovaní jedného databázovníka:

„Ako sme na zakladke a strednej nenavideli citatelsky dennik... Odpisovalo sa od spoluziakov, ktori to tiez uz niekde odpisali. A ako radi teraz piseme komentare a recenzie??? TO JE ZAHADA CO?? :)“

v mojom prípade to bolo úplne inak. rád som čítal a rád som si písal poznámky. takže som bol skôr zdrojom textov do ostatných čitateľských denníkov. na strednej škole to bolo už úplne inak. bolo nás takých viac a nečítali sme len to, čo sme mali predpísané. vlastne sme čítali najmä to, čo pred nami zatajovali. a určite tam nikoho nezaujímali naše názory, ideálne bolo odpísať tie state zo starších čitateľských, už preverených dobou. lenže ja blbec som po dotrápení sa so Skleným vrchom napísal, čo si naozaj myslím.:) dostal som vtedy štvorku alebo päťku, čo sa asi málokomu podarilo. napriek tomu si myslím, že Sklený vrch je bohapustá blbosť. ako celý socrealizmus.

když je u mého profilu napsáno, že momentálně nečtu žádnou knihu, znamená to, že jich mám rozečtených aspoň pět:)

freejazz

Na konci června 2021 jsme se sešli v Zemplínské knihovně Gorazda Zvonického v Michalovcích. Záznam rozhovoru, který vedl Peter Juščák (...a nezabudni na labute!, Odvlečení) najdete na YT, link:

https://youtu.be/FMvj-65LptM

Co se lásky týče, napadá mě myšlenka, že člověku stačí mít někoho, kdo si pamatuje, kolik kostek cukru si dávám do kafe. (Evan Kennedy)

freejazz

československý čtenář – čitateľ. spoluautor 30+ knižiek, ktoré sa nedajú zohnať. moje poviedky si môžete prečítať, komentovať aj zdieľať na stránke https://www.krajinapribehov.sk – spätná väzba ma poteší.

nikdy není pravda, že právě nečtu žádnou knihu. vždycky jich mám rozečtených několik. pravda je, že občas nějakou knihu nedočtu, nemám tolik času...

protože čtu v jednom kuse a zapisuji si přečtené knihy už nějakých 40 + let, čas od času narazím na autora, kterého mám komplet přečteného a tak sem nasázím všechny jeho knížky, které mi prošly rukama. proto informace o počtu přečtených knížek v aktuálním roce nebude ještě dlouho korespondovat s realitou. ale stejně tady nejde o závod, ani o život, ale o radost ze čtení a setkání s podobně (nebo někdy i úplně jinak) naladěnými čtenáři.