Aksel profil

☰ menu
Aksel

1985 · muž · Středočeský kraj · statistiky

Aktivní: 05.06.2022 16:32 (poprvé 29.09.2013)
Body:215
Palce za komentáře: 192 · 52 ostatním
Hodnocení v bazaru: 34/0

Nové knihy v seznamech

Muž bez vlastností 1
Muž bez vlastností 1
Robert Musil
Pochod Radeckého
Pochod Radeckého
Joseph Roth
Je-li toto člověk
Je-li toto člověk
Primo Levi
Konec: Německo 1944-45
Konec: Německo 1944-45
Ian Kershaw

Kdo jsem

Jak hodnotím:

*****
Vynikající. Můj zlatý fond. Úchvatné knihy, které doporučuji, kudy chodím. Hluboký čtenářský zážitek, silná myšlenka, poutavé podání. Nikdy se neočtou a pokud bych měl být nucen strávit pár let v izolovaném vyhnanství někde na Elbě, místo šatstva balím do kufru tyto knihy.

****
Potěšilo. Absolutní vrchol to není a nebude, ale bývaly časy, kdy dvojka byla ve škole velmi pěkná a vážená známka, neb jedničky byly vyhrazeny jen těm nejlepším machrům. Tím se řídím při hodnocením na Databázi. Že se mi něco líbilo, ještě neznamená, že tomu automaticky frknu pět hvězdiček. Ale nedejte se mýlit. Čtyřhvězdičková kniha zaujala, potěšila se a nelituju za ní koruny.

***
Obstojný průměr. Není to nejhorší, vůbec ne. Sem tam prosvitne záblesk zajímavé myšlenky/scény, a když už ne, je kniha alespoň slušně napsaná, takže stránky ubíhají vcelku plynulým tempem. Možná, někdy po letech, zase vezmu znovu do rukou. Možná.

**
Nuda. Když už není co jiného po ruce. Většinou důsledek návštěvy u méně literárně zásobeného příbuzenstva a známých, kdy zaháníte nudu, čím se dá. Případně vás osud trestá za to, že jste se vypravili na dovolenou jen s jednou chvatně popadnutou knihou, aniž byste se nad jejím výběrem hlouběji zamysleli. Dobře vám tak.

*
Zoufalství samo. Škoda papíru, škoda slov, škoda času. To jsou přesně ty chvíle, kdy si v duchu říkáte, zda není negramotným na světě tak nějak lehčeji, protože neznají tato muka.