Zuzana Čaputová: Neztratit se sama sobě přehled

Erik Tabery, Zuzana Čaputová

Dialog mezi prezidentkou Zuzanou Čaputovou a šéfredaktorem týdeníku Respekt Erikem Taberym trval více než dva roky. Jaké to je být ženou ve vrcholné politice a matkou dcer, na které útočí politici? Co musí hlava státu zvládat v zemi zmítané pandemií covidu, v době, kdy na Ukrajině vypukla válka, nebo v situaci, kdy je společnost extrémně polarizovaná? Jaké to je ocitnout se v čele země? Erik Tabery chtěl poznat a pochopit člověka, který z této role nemohl vystoupit celých pět let ani na vteřinu. Ženu, do níž si lidé promítají své frustrace, ale i nenaplněné naděje. A Zuzana Čaputová mu to umožnila s otevřeností, která nemá mezi politiky obdoby.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zuzana Čaputová: Neztratit se sama sobě. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

ZuzanaK.
předevčírem audiokniha

Už pro tu slovenštinu a kultivovaný projev to bylo příjemné poslouchání (narozdíl od čtení E. Taberyho, které působilo trochu rušivě - inu, je znát, že ZČ prošla úspěšně i rétorickým kurzem).
Jako u každého rozhovoru, který nevedeme sami, bych i zde chtěla o něčem vědět více a o něčem bych mohla vědět méně (ale tentokrát těhto, pro mne zbytečných, informací bylo tak málo, že to ani nevadilo).
Přímé odpovědi k nepříjemným tématům i lidem a přestože kriticky, stále s respektem a lidsky, což je umění a hodnoty, které mnoha lidem tolik chybí.

všech 52 komentářů

Související novinky - Zuzana Čaputová: Neztratit se sama sobě (0)

Považujem za veľmi dôležité, či už je človek prezidentom zemegule, alebo len republiky, alebo predsedom triedy, to je úplne jedno, nerezignovať na sebapoznanie. Na skúmanie všetkých príležitostí, ktoré dostaneme pri každej bolesti, ktorú cítime. Tie nám totiž ukazujú miesta, ktoré v sebe máme neobjavené, nedoliečené, a po tom poznaní príde obrovské oslobodenie.

Mala by som konať viac, mala by som konať menej, mala by som hovoriť viac, mala by som hovoriť menej. V istej chvíli si musíte povedať, že je to len vietor, ktorý fúka jedným, druhým, tretím smerom, a jediné, čo vám zostane, je, že vo výsledku to aj tak musíte vyhodnotiť vy. Vnímam, čo sa deje, načúvam racionálnej spätnej väzbe, ale krok nakoniec musím urobiť ja a musím ho urobiť vtedy, keď viem, že bude pevný. Nie keď je očakávaný.

všech 6 citátů najdete u autora

Kniha Zuzana Čaputová: Neztratit se sama sobě v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně83x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: