Ztracené město v Amazonii přehled
Podtitul: Po stopách největší záhady 20. století - tajemného Eldoráda David Grann se rozhodl vypátrat osud Percyho Harrisona Fawcetta, velkého badatele počátku 20. století. Úspěšně sice zvládl mnohé výpravy do Amazonie, ale ta poslední v roce 1925, při níž hledal bájné město Z, ztracenou civilizaci věků, mu byla osudná. Amazonka pohřbila veškeré snahy vypátrat Fawcettovu poslední výpravu.... celý text
Originální název: The Lost City of Z, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené město v Amazonii. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 15 komentářůSouvisející novinky - Ztracené město v Amazonii (0)
Kniha Ztracené město v Amazonii v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 78x |
| ve Čtenářské výzvě | 4x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 42x |
| v Chystám se číst | 75x |
| v Chci si koupit | 25x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
David Grann také napsal(a)
| 2019 | Krvavé prachy: Osedžské masové vraždy a zrod FBI |
| 2010 | Ztracené město v Amazonii |
| 2024 | Wager: Skutečný příběh ztroskotání, vzpoury a vraždy |
| 2015 | Ďábel a Sherlock Holmes |

85 %
77 %

Bola to taká reportáž pretkaná rozprávaním o skúsenostiach, či už osobne autora, alebo prerozprávaním zážitkov hlavného hrdinu, dobrodruha Percyho Fawcetta, na základe autorom zisteného. Autor šiel po faktoch, ako novinár, z rôznych zdrojov. Od príbuzných, z verejných zdrojov Kráľovskej geografickej spoločnosti, alebo múzea v Brazílii. Šiel osobne po stopách Fawcetta. Zažil si tú džunglu na vlastnej koži, tým pádom, mnohé pochopil... Stretol sa s pôvodnými obyvateľmi, ktorý v oblasti žijú a mali nejaké sprostredkované vedomosti o podivnom belochovi, ktorý sa tam túlal so svojimi spoločníkmi. Dokonca sa stretol aj so starenkou, ktorá si ho ešte osobne pamätala, stretla Fawcetta ako dieťa pri jeho poslednej výprave.
Mne to celé pripadalo, ako tie dokumentárne filmy, ktoré sú rozprávané, podopĺňané hranými scénkami niektorých udalostí. Aby to lepšie dokreslilo celkový obraz.
Bolo to dobrodružné, napínavé, ale aj faktografické. Nič tam autor nezatajil. Výborná práca. Určite netreba očakávať dobrodružný román s romantickým príbehom. Ale príbeh tu bol a hlavnú postavu vykreslil aj z ľudského hľadiska veľmi podrobne.