Zlatý kanárek přehled
Zlatá klec série
< 6. díl
Jeden král uvěznil mé tělo. Další uvěznil mou mysl. Mezi Annwynem a Oreou se rozpoutala válka, neválčí se však jen na bitevních polích. Boj se odehrává i v mém nitru. A jsem odhodlaná ho vyhrát bez ohledu na to, že se mě nepřítel snaží zničit. Na jednu věc totiž zapomíná – na prastarou magii pouta páru. Protože nikdo není doopravdy ztracený, pokud je jeho duše spoutaná s duší jeho druha. Slade a já? Spojuje nás mnohem víc než magie našeho pouta a vždy se navzájem najdeme. Ve všech životech. Faeský král se snaží zničit mě, můj odkaz, moje vzpomínky. Jednu věc si však neuvědomil: zlato se ohne, ale kámen se zlomí. A zlatý kanárek nepadá. Létá.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatý kanárek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 14 komentářůSouvisející novinky - Zlatý kanárek (1)
Stínová nevěsta, Elixír lží a další knižní novinky (48. týden)
23.11.2025
Kniha Zlatý kanárek v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 5x |
| v dalších seznamech | 6x |

87 %
67 %

Tahle série…
Když jsem tehdy četla první díl a byla z něj spíš rozpačitá, nikdy by mě nenapadlo, jak moc si tenhle příběh ve finále zamiluju. Má totiž všechno – a možná ještě víc.
A teď je… konec.
Byla to jízda. A už teď vím, že se k ní jednou vrátím.
Po předchozím díle, kdy Auren a Slade strávili všechen čas od sebe, jsem byla neskutečně natěšená na jejich opětovné shledání. No… musela jsem si pěkně počkat. Ale pak – PAK TO STÁLO ZA TO.
Při čtení tohoto dílu (a vlastně celé série od Raven Kennedy) jsem prošla všemi možnými emocemi.
Postavy – především Auren a Malina – prošly obrovským vývojem. Každá po svém. A zatímco mě v předchozích dílech kapitoly z pohledu Maliny občas nebavily, tady všechno dokonale zapadlo. Její linka má v příběhu své nepostradatelné místo.
Příběh a celý svět je promyšlený a opravdu komplexní.
A Slade?
Kapitola sama pro sebe.
Čiší z něj síla i láska a pro mě už navždy zůstane prototypem hrdiny „spálil bych pro ni celý svět“. Bez debat má své zasloužené místo mezi TOP bookboyfriendy.
Užila jsem si každou stránku, každé písmeno.
A tahle série ve mně už zůstane.