Zlatá země

Barbara Wood

přehled

Obálka knihy Zlatá země

Mladičká Hannah Conroyová touží věnovat se lékařské profesi jako její otec, ale to je v Anglii poloviny devatenáctého století pro ženu nemyslitelné, a tak se po otcově smrti vydává do daleké neprozkoumané Austrálie, kde doufá začít nový život. Po počátečních přehmatech a zklamáních se jí v zemi, kde je o zdravotnickou péči nouze, přece jen zvolna daří prosadit se na jinak čistě mužském poli medicíny. Do jejího života však vstupuje také láska - nejen k nádherné australské přírodě, ale i ke dvěma mužům, kteří jsou rozdílní jako den a noc.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2011 , Ikar (CZ)
Originální název: This Golden Land, 2010

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha přináší dobrodružný příběh o touze po poznání a pomoci druhým. Hlavní postava se snaží prosadit v lékařském světě 19. století, což není snadné. Čtenáři oceňují autorčin styl a schopnost přenést je do Austrálie. Mnozí si užívají romantiku a napětí, i když se najdou i kritici, kteří knihu považují za průměrnou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zlatá země mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi historické romány
  • Milovníci silných ženských hrdinek
  • Fanoušci dobrodružství a romantiky
  • Ti, kdo se zajímají o lékařství a jeho historii
  • Čtenáři, kteří hledají inspiraci v příbězích o osídlování Austrálie

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlatá země. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Dandy1
10.02.2025

Láska, předsudky, šamani, dobývání území a pokladů... Všechno v jednom příběhu. Každý si v knize najde to své. Přesto mě kniha úplně nenadchla. Je z toho takový laciný příběh pro masy nenáročných čtenářů.

všech 63 komentářů

Související novinky - Zlatá země (0)

Kniha Zlatá země v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně205x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi