Žízeň po životě přehled
Vincent van Gogh, za života tragická, po životě do nebes vynášená postava moderního umění, nestačil svou žízeň hasit a skončil sebevraždou. Vedle tragiky to však byla i nezměrná píle a cílevědomost, jež ho hnala vpřed, které však zákeřně nahlodávala postupující psychická porucha. Za pouhých deset let, do nichž se vejde celá umělecká dráha malíře, který nemohl tušit, že se stane velikánem moderního malířství, vytvořil Vincent van Gogh 750 obrazů a 1600 kreseb. Nevydělal na nich téměř nic...... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha o Vincentu van Goghovi přináší fascinující pohled na jeho život a umění. Autor, Irving Stone, zachycuje umělcovu vnitřní bolest a touhu po uznání. Van Gogh se potýkal s chudobou a osamělostí, ale jeho vášeň pro malování byla nezlomná. Příběh je protkán jeho osobními boji a vztahy, zejména s bratrem Theem, který mu byl oporou. Čtenáři ocení autorovu schopnost vykreslit van Goghův životní příběh s citem a hloubkou, což činí knihu nejen informativní, ale i dojemnou. Více v komentářích.
Komu by se kniha Žízeň po životě mohla líbit?
- Milovníci biografií umělců
- Čtenáři hledající inspiraci v umění
- Fanoušci impresionismu
- Ti, kdo se zajímají o psychologii umění
- Čtenáři toužící po hlubokých lidských příbězích
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žízeň po životě. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 185 komentářůSouvisející novinky - Žízeň po životě (0)
Kniha Žízeň po životě v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 30x |
| v Přečtených | 1 185x |
| ve Čtenářské výzvě | 87x |
| v Doporučených | 162x |
| v Mé knihovně | 501x |
| v Chystám se číst | 597x |
| v Chci si koupit | 86x |
| v dalších seznamech | 18x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
malířství umění životopisy, biografie Holandsko zfilmováno Francie životopisné, biografické romány Vincent van Gogh smutekIrving Tennenbaum také napsal(a)
| 2009 | Žízeň po životě |
| 1987 | Řecký poklad |
| 1963 | Námořník na koni |
| 2010 | Vášně mysli |
| 2012 | Původ |

77 %
89 %
Žízeň po životě
Nádherný, barevný a pohlcující román o veliké, spalující vášni a lásce k malování. O touze být užitečný. O obrovském vděku a tvořivé síle která když vyhasne, je jako zhasnutá svíce. Mne osob ěse kniha velmi líbila, i když uznávám, že pro někoho může být zdlouhavá a ne až tak plná děje. Ta obrovská touha po životě a lásce ale je v ní tak silná, že mne osobně jako by spoutala a nutila číst dál a dál. Možná že jsme ani dílo s větší silou a nábojem ani nečetl. Děkuji pane Stone, tohle byl opravdu zážitek a donutil mne zajímat se více o život malířů té doby, protože tito tvořili hlavně z veliké lásky a touhy, často hladovějíc jen proto, aby mohli malovat. Ne jako ti dnešní "umělci" kteří mají všeho dostatek a tak z nich padá to co padá. Se slzou v oku dávám 5* ale i to je velmi-velmi málo pro tuhle knihu tak natřískanou citem a vášní. Klobouk dolů, trénky hore!