Život je teď - Umění stárnout přehled
Autor o stárnutí a stáří hodně ví a hodně ví i o lidské psychice a lidských osudech. Nenabízí však čtenáři pouze své vlastní myšlenky a návody ke zvládnutí různých životních situací. Grün čerpá ze spirituality otců pouště stejně jako z tradice západního mnišství nebo poznatků hlubinné psychologie. Vždy ovšem uvádí své zdroje nebo se odvolává na příslušnou autoritu. S jistou nadsázkou lze říci, že Grünovy knihy jsou jakousi ušlechtilou kompilací v dobrém slova smyslu, souhrnem poznatků z kvalitních knih, které tedy méně pilný čtenář nemusí již brát do ruky, poněvadž Grün mu z nich vybere vše podstatné a předloží a současně obohatí o své originální postřehy. Anselm Grün je jedním z nejúspěšnějších spirituálních autorů dneška. Jako benediktinský mnich žije a pracuje v německém opatství Münsterschwarzach, kde píše a vydává knihy, vede poradenskou službu a je ekonomem kláštera. Jeho knihy dosáhly ve světě už milionových nákladů. V nakladatelství Portál vyšla jeho kniha Deprese jako šance (2009).... celý text
Originální název: Leben ist jetzt. Die Kunst des Älterwerdens, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život je teď - Umění stárnout. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 5 komentářůSouvisející novinky - Život je teď - Umění stárnout (0)
Kniha Život je teď - Umění stárnout v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 11x |
| ve Čtenářské výzvě | 1x |
| v Mé knihovně | 4x |
| v Chystám se číst | 10x |
| v Chci si koupit | 4x |
| v dalších seznamech | 1x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
stáří hledání smyslu života biblické citáty křesťanský život rozvoj osobnosti, osobní rozvoj senioři stárnutí sebepřijímáníAnselm Grün také napsal(a)
| 2009 | Deprese jako šance |
| 2000 | Každý má svého anděla |
| 2017 | Svět bez Boha |
| 2005 | O mlčení |
| 2002 | Poselství shůry |

89 %
78 %

Kniha obsahuje mnohé podnětné myšlenky. Řekla bych, že spíše pro kategorii 65+, co dělat po odchodu důchodu apod. ,takže osobně jsem se neocitla v té pravé cílové skupině.