Ženy z Cínové Hory přehled

Paulette Kennedy

Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky. Vysoko v horách Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si tam některé ženy dokázaly uchovat vědomosti o bylinkářství a vzácnou intuici, na kterou ostatní už zapomněli. Předávaly si je z generace na generaci řadu století. Pokud bylo lidem úzko, byly tu tyto mocné ženy pro ně; pokud je však nepotřebovali, dívali se na ně skrz prsty a vyčleňovali je ze svého středu. Gracelynn Dohertyová je poslední v linii těchto výjimečných žen a pomáhá své babičce s léčením druhých, kteří je navzdory pověrám stále vyhledávají, ať už kvůli léčbě artritidy, nebo zlomeného srdce. Jakmile však do městečka přijede kazatel Bellflower a slibuje zázračná uzdravení, konec hladu a prosperitu, podmaní si svými sliby celé městečko. Babičku Deidre dohání kletba z minulosti a nad Cínovou Horou se tak začnou stahovat mraky. Gracelynn se musí rozhodnout, zda zachrání samu sebe a z Cínové Hory uteče, anebo se postaví pomstychtivému kazateli, jehož nesvatým posláním je zničit ji.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2024 , Jota
Originální název: The Witch of Tin Mountain, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy z Cínové Hory. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

orinka3
03.10.2025

Bylo nebylo. Daleko od moře, na Cínové hoře svítil maják Ta hora byla zakletá a kdo do ní vstoupil, zdravý se nevrátil a mnoho bloudících poutníku tam bídně zahynulo. Na té hoře strašááááá!!! Střelka kompasu se točí jako pominutá a jenom maják zoufalým vyděšeným turistům ukazuje cestu z té motanice do bezpečí. Sledujeme generace žen, které nosí na zádech znamení čarodějnice. To svědí a vypadá jako strom (zatím jsem si myslila, že signum diabolicum se zjevuje coby znaménko). Kromě toho mají i vzácný dar uzdravovat a i jinak čarovat. Každou generaci přichází s obměněným jménem kazatel, který dokáže zmanipulovat každého, na koho se jenom jedním očkem podívá. A on má dvě. Je mocný, dovede měnit pěkné počasí na zhoubné a o zničující sucho nebo povodně není nouze. Ani ty ženy to nemají lehké. Ten Zlý s nimi bojuje, protože potřebuje nové tělo pro svou zlounskou další cestu a vybral si k tomu naše čarodějky. Protože slábne a svou přitažlivou sexy fazonu už nedokáže dál udržet a sem tam je vidět jeho pravá podstata - ta odpudivá a hnusná. Co se našich ženských hrdinek týče, ty bojují nejenom s ním, ale i se svým sexuálním zaměřením. Nejenom ono, to tu máme lesbičky, gaye, černocha - pardon afroameričana, KKK a tak. Nakonec došlo i na konec a zápas dobra se zlem. Jak asi ten Zlý končí?? No, přesně podle předpokladů.
Typická americká pohádka podle korektní šablony vylepšená o hyperkorektní varování v úvodu. Jen aby to nepřešlo k nám.

všech 14 komentářů

Související novinky - Ženy z Cínové Hory (1)

Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)

18.08.2024

Kniha Ženy z Cínové Hory v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně65x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi