Žena ve mně přehled
Britney Spears
Žena ve mně je odvážný a neuvěřitelně dojemný příběh o svobodě, slávě, mateřství, přežití, víře a naději. Celý svět v červnu 2021 sledoval, jak Britney Spears vypovídala u soudu. O dopadu jejích slov – její pravdy – nebylo pochyb. Jiným směrem se totiž nezačal ubírat pouze její život, ale také životy mnoha dalších lidí. V knize Žena ve mně nám jedna z nejvýznamnějších popových zpěvaček v historii poprvé odhaluje svou fascinující životní pouť – a ohromnou vnitřní sílu. Přelomové memoáry Britney Spears nám s pozoruhodnou otevřeností a humorem osvětlují neutuchající moc hudby a lásky a také to, jak je důležité, když žena konečně vypoví svůj příběh – sama a podle svých vlastních pravidel.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: 2024 , BourdonOriginální název:
The Woman in Me, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena ve mně. Přihlašte se a napište ho.
Byla jsem v pubertě, když jsem poprvé slyšela Baby one more time od Britney Spears. Její hudba se mi líbila, stejně tak její báječné klipy. Nebyla jsem žádná velká fanynka, ale její hudbu jsem měla ráda.
Neminula mě ani informace ohledně zbavení svéprávnosti. Když se člověk podívá na její instagramový účet, napadne ho otázka, proč se asi tak chová. Její otevřená zpověď mi dala na pár otázek odpovědi. Rozhodně neočekávejte literární zázrak, jazyk je jednoduchý a spousta informací je zmiňována několikrát. I přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.
Ačkoliv nejsem fanynka Britney Spears, její éra mne neminula.
Proto budu upřímná, když řeknu, že knihu jsem si koupila z čiré zvědavosti, nikoliv jako skalní fanoušek.
Sice je tu dost často v hodnoceních vytýkán jednoduchý styl, ale myslím, že se k tomu přesně hodí. Žádné filozofické úvahy, ale jen přímá zpověď. Otázkou je, nakolik je pravdivá. Je zcela přirozené, že je kniha velmi subjektivní, upřít jí ale nelze, že je napsaná skoro až dojemně a mezi čtenářem tak nastoluje přátelské pouto.
Je v ní hodně bulvárních informací, ať už jde o opatrovnictví,nebo o nevěry její velké lásky Justina, o potrat, nebo o manipulace ze strany svého otce a celé rodiny.
Přesto odpovědi na řadu otázek v autobiografii prostě nejsou, ač se nabízí. Závěr ať si každý udělá sám.
Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)
12.05.2024
Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)
24.03.2024
Kniha Žena ve mně v seznamech
Velký boom ustal a tak jsem se rozhodla knihu přečíst. Očekávala jsem zpověď a tu jsem dostala. Stejně tak jsem počítala s tím, že Britney není spisovatelka a úroveň literatury tomu bude odpovídat. I přesto jsem ale očekávala nějakou korekturu textu, té se podle mě moc nedalo.
Příběh začíná dětstvím a pokračuje přes pubertu až do současnosti. Britney Spears nám ve své knize vypráví o špatných věcech, které se jí přihodily. Řekla bych, že jí jediná pozitivně hodnocena věc jsou její děti. Jinak bylo všechno špatně...
No a upřímně mi přišlo, jakoby se do některých věcí sama zamotávala. Zmíní se A, ale nakonec je to B. Zároveň jsou některé momenty jen nakousnuty a nejsou vyprávěny až do konce, což je škoda.
Celkově je kniha čtivá a jelikož asi všichni jméno Britney Spears známe, tak proč si ji nepřečíst.