Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou přehled

Petr Sís

Zcela ojedinělá kniha, která malým čtenářům přibližuje dobu komunismu, léta 1948–1989, kdy za „železnou oponou“ v Československu žili, pracovali a snili obyčejní lidé. Velmi očekávaný projekt v New Yorku usazeného českého výtvarníka a spisovatele. Celobarevné vydání kombinuje kresby, komiks a autentické obrazové deníky.... celý text

Biografie a memoáry Historie Pro děti a mládež
Vydáno: 2007 , Labyrint
Originální název: The Wall: Growing Up Behind the Iron Curtain, 2007

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Petra Síse je považována za skvělý způsob, jak přiblížit dětem období totality. Čtenáři oceňují její grafické zpracování a osobní příběh, který je srozumitelný i pro mladší generaci. Mnozí rodiče ji doporučují jako povinnou četbu pro děti, aby si uvědomily hodnotu svobody. Kniha je vnímána jako cenný nástroj pro diskusi o minulosti a její ilustrace dodávají příběhu na atraktivitě. Většina komentářů vyzdvihuje, jak kniha pomáhá porozumět složitému historickému kontextu a vyvolává vzpomínky na těžké časy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou mohla líbit?

• Rodiče, kteří chtějí vzdělávat své děti o historii
  • Učitelé hledající inspiraci pro školní četbu
  • Milovníci komiksů a ilustrací
  • Čtenáři se zájmem o autobiografické příběhy
  • Osoby, které chtějí porozumět totalitnímu režimu

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Alaglesia
25.12.2024

Nádherná kniha, která krásné přibližuje dospělým i dětem kus naší historie. Přečteno u kávy. Ilustrace jsou trefně výstižné. Skvělé doplnění deníkovými záznamy.

všech 37 komentářů

Související novinky - Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou (0)

Ocenění knihy (5)

2008 - Zlatá stuha (Výtvarná část: Beletrie pro děti)
2008 - Zlatá stuha (Literární část: Literatura faktu a uměleckonaučná literatura pro děti)
2008 - ALSC Awards (Sibert Medal)
2008 - Magnesia Litera (Kanzelsberger cena čtenářů)
2008 - Bologna Ragazzi Award (BRAW) (Cena za ilustraci pro děti a mládež literatury faktu - ilustrátor Petr Sís)

Kniha Zeď: Jak jsem vyrůstal za železnou oponou v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně79x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi