Zážitky z karantény přehled
I když se svět do pekel řítí, tak lze pořád šťastně žíti! Co si počala Halina Pawlowská, když ji koronavirová karanténa na tři měsíce uvěznila v jedné domácnosti s dcerou, zetěm, vnukem, přítelem, tchyní, synem, sestřenicí a dvěma psy? Začala si vést deník o tom, jak bez úhony přežít i situace, které jsou na zabití!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zážitky z karantény. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 61 komentářůSouvisející novinky - Zážitky z karantény (1)
Knižní novinky (35. týden)
23.08.2020
Kniha Zážitky z karantény v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 2x |
| v Přečtených | 258x |
| ve Čtenářské výzvě | 54x |
| v Doporučených | 3x |
| v Mé knihovně | 99x |
| v Chystám se číst | 38x |
| v Chci si koupit | 10x |
| v dalších seznamech | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Halina Pawlowská také napsal(a)
| 1996 | Díky za každé nové ráno |
| 2002 | Zoufalé ženy dělají zoufalé věci |
| 2013 | Pravda o mém muži |
| 2007 | Banánové rybičky |
| 2004 | Tři v háji |

65 %
84 %

Kniha nabízí přesně to, co slibuje už svým názvem – drobné postřehy, historky a situace z období karantény, nahlížené optikou jedné rodiny a typického humoru Haliny Pawlowské. Vracím se díky nim k momentům, které jsou důvěrně známé snad každému, kdo toto období prožil. Někdy pobaví víc, jindy méně, ale celek působí civilně a autenticky, bez snahy o umělé přikrášlování reality.
Autorka zůstává věrná svému stylu, založenému na lehké ironii a pozorování každodenních drobností. Ne všechny texty mají stejnou sílu a občas jsem měla pocit, že se jednotlivé situace slévají do podobného tónu, což může vést k určité jednotvárnosti. Na druhou stranu je právě tahle nenucenost a obyčejnost tím, co knize dodává přirozený charakter.
Jako oddechové čtení kniha funguje spolehlivě – neurazí, nenutí k hlubším úvahám a nesnaží se o víc, než čím je. Nenadchne, ale ani nezklame, a pokud hledáte lehké, nenáročné čtení, které připomene nedávnou zkušenost s lehkým nadhledem, splní svůj účel.