Zahrada bestií přehled

Zahrada bestií
https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60017/zahrada-bestii-60017.jpg 4 515 515

New York, rok 1936. Američan německého původu Paul Schumann je mafiánským hrdlořezem, jenž proslul svou geniální taktikou a zásadou přijímat pouze „spravedlivé“ zakázky. Poté se mu však jedna nájemná vražda nezdaří. Schumann je dopaden a postaven před nelítostnou volbu: buďto zabije Reinhardta Ernsta, nacistického pohlavára blízkého samotnému Hitlerovi, nebo jej americká spravedlnost pošle do Sing-Singu a odtud na elektrické křeslo. Sotva se Paul ocitá v Berlíně, strhává se vražedná honička, při níž nebezpečí a zrada číhají na každém kroku. Během následujících osmačtyřiceti hodin Schumann vytrvale pronásleduje Ernsta, zatímco po něm zběsile pátrá bezpečnostní aparát Třetí říše v čele se zarputilým důstojníkem kriminální policie. V románu figuruje plejáda dokonale vykreslených postav, zčásti skutečných a zčásti smyšlených. V paranoidním prostředí předválečného Berlína střídá jedna akce druhou a četné dějové zvraty nedají čtenáři vydechnout. Zkrátka klasický Deaver…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Domino

Garden Of The Beasts, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada bestií. Přihlašte se a napište ho.

babicka_amalka
10.05.2025 4 z 5

zase úplně jiný Deaver, ale bylo to zajímavé a působivé čtení;

Belanna
09.05.2025 5 z 5

S válečnou tematikou knihy takřka nevyhledávám, ale tu jsem udělala výjimku, protože autorem je J. Deaver.
Moc se mi líbila. Je tu velmi zajímavý příběh, použito mnoho historických faktů a po celou dobu na mě dýchala mrazivá atmosféra a jen jsem čekala, jak to vše dopadne.
Kniha je o hodně jiná, ale autorův styl je tu snad ještě výraznější.

MichelleKing
08.05.2025 5 z 5

Svět nacistického Německa ožívá, stejně jako hlavní postavy: Hitler, Goebbels a Göring.
Deaver využívá skvělé kriminální téma, když profesionální nájemný vrah navštíví nacistické Německo v roce 1936 a ocitne se před těžkými rozhodnutími.
Skvělé detaily z daného období a napětí až do konce.
Nezapomeňte, že historii změnit nemůžete, ale můžete lépe pochopit, co se dělo...

Ocenění knihy (1)

2004 - CWA Dagger Awards (Ian Fleming Steel Dagger for Best Thriller)

Kniha Zahrada bestií v seznamech

v Mé knihovně373x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)