Zahrada přehled

Jiří Trnka

Zahrada Jiřího Trnky patří mezi díla, která léta oslovují děti i dospělé. Má své kouzlo, poezii i humor. Pohádku Trnka nejen ilustroval, ale sám i napsal. Pět kluků otevře starou rozvrzanou branku a vejdou do krásné, tajemné zahrady, kde potkají kamenného trpaslíka, zlomyslného kocoura, učenou velrybu, a odhalují rozličná tajemství. Kouzelný příběh, který známe i z filmového zpracování, je nezapomenutelný. První vydání.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha "Zahrada" od Jiřího Trnky je považována za kouzelné a nadčasové dílo. Čtenáři ji popisují jako plnou fantazie, humoru a tajemství. Mnozí z nich se k ní vrací i po letech a oceňují její krásné ilustrace. Děti se při čtení často smějí a prožívají příběh s postavami, jako jsou kluci, kocour a trpaslík. Kniha je vhodná pro všechny věkové kategorie a má schopnost zanechat silný dojem na čtenáře všech generací.

Mnozí rodiče sdílejí své vzpomínky na čtení této knihy svým dětem. Příběh je pro ně nostalgickým návratem do dětství. Kniha je často doporučována pro její jazykovou úroveň a schopnost oslovit jak děti, tak dospělé. Její kouzlo spočívá v umění Jiřího Trnky, který dokázal zachytit dětskou duši a fantazii. Více v komentářích.

Komu by se kniha Zahrada mohla líbit?

• Rodiče hledající kvalitní dětskou literaturu
  • Milovníci klasických českých knih
  • Čtenáři, kteří ocení ilustrace a poetiku
  • Fanoušci příběhů s dobrodružnými prvky
  • Osoby vzpomínající na své dětství

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Odana
26.02.2026

Ke knize jsem se dostala až mnoho let po shlédnutí filmu. A hned mi naskočil obraz zlomyslného kocoura, kterého jsem se trochu bála. A dětská touha být chytrá jako velryba! Ilustrace knihy jsou úžasné a spolu s dějem podporují dětskou (i dospělou) fantazii. Je prostě skvělá

všech 89 komentářů

Související novinky - Zahrada (0)

Kniha Zahrada v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně185x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi