Záhada Modrého vlaku přehled
Hercule Poirot série
Každý může zažít svou vlastní detektivku, tvrdí Hercule Poirot své náhodné spolucestující Katherine. Ani velký detektiv netuší, jak blízko je pravdě. V Modrém vlaku dojde k vraždě, jejímž motivem může být loupež, láska, nenávist… Zprvu široký okruh podezřelých se postupně zužuje, i když dlouho nemá jasno ani policie. Jen Hercule Poirot postupuje v případu a odhaluje falešné existence, falešné city i pokřivené vztahy. Ví, na koho se obrátit, kde získat důležité informace – díky své mezinárodní pověsti má také mezinárodní kontakty. Katherine prožívá nejdůležitější chvíle svého života. Nečekané zbohatnutí ji přivede do nejvyšší společnosti, v níž nejen zažije svou vlastní detektivku, ale také pozná lásku. A protože je to žena chytrá a vnímavá, zaujme samotného Poirota, jenž její lásku ochrání od všeho zlého, dokonce i od podezření z vraždy.... celý text
Originální název: The Mystery of the Blue Train, 1928
Co říkají o knize uživatelé?
Agatha Christie opět dokazuje své mistrovství v detektivním žánru. Příběh se točí kolem vraždy bohaté ženy v luxusním vlaku. I když začátek je pomalejší, později se rozuzlení stává napínavým. Hercule Poirot, jak je jeho zvykem, nakonec odhalí pachatele. Kniha nabízí zajímavé postavy a atmosféru, která čtenáře vtáhne do děje. Někteří čtenáři však považují zápletku za komplikovanou a rozvláčnou. Více v komentářích.
Komu by se kniha Záhada Modrého vlaku mohla líbit?
- Fanoušci klasických detektivek
- Čtenáři, kteří mají rádi Hercula Poirota
- Milovníci napínavých příběhů
- Ti, kdo ocení propracované postavy
- Čtenáři hledající retro atmosféru
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada Modrého vlaku. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 83 komentářůSouvisející novinky - Záhada Modrého vlaku (2)
Zlost a zkáza, Ztracený syn a další knižní novinky (16. týden)
13.04.2025
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
„Strávila velkou část svého života nasloucháním a ti, kdo naslouchají, neshledávají mluvení snadným; nechávají si své smutky a radosti pro sebe a nikomu je nesdělují.“
„On je jako dítě, které nikdy nevyrostlo. Potřebuje dotek madony.“
Kniha Záhada Modrého vlaku v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 3x |
| v Přečtených | 901x |
| ve Čtenářské výzvě | 67x |
| v Doporučených | 33x |
| v Mé knihovně | 320x |
| v Chystám se číst | 81x |
| v Chci si koupit | 34x |
| v dalších seznamech | 7x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
vlaky detektivní a krimi romány Hercule Poirot Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Agatha Christie také napsal(a)
| 2017 | Deset malých černoušků |
| 2003 | Vražda v Orient-expresu |
| 2004 | Smrt na Nilu |
| 2001 | Záhada na zámku Styles |
| 1986 | Zapomenutá vražda |

84 %

Na Agathu nedám dopustit, ale tato detektivka spadá do do průměru, proto to hodnocení. Jinak Hercule Poirot je skvělý, ten jako obvykle vyřeší vše a jsem v závěru knihy vždy překvapena motivem a vrahem. Na těchto detektivkách se mi líbí, že si jdou svým tempem a dokážou vždy čtenáře vtáhnout do děje.