Wrocławské krysy: Chaos přehled

Wrocławské krysy: Chaos
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550700/bmid_wroclawske-krysy-chaos.jpg 4 2 2

Wrocław, srpen 1963. Město je odříznuto od světa kvůli epidemii neštovic. Milicionáři jsou svědky podivných událostí – pacienti napadají nemocné a personál v izolačním centru na Psím poli. Brzy ke krajskému komunistickému vedení přicházejí znepokojivé zprávy o „vzkříšených“. Shromažďuje se krizový štáb, který musí začít jednat. Do izolačních center jsou vyslány jednotky KBW a ZOMO s jediným rozkazem: zvládnout situaci!... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Golden Dog

Szczury Wrocławia: Chaos, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wrocławské krysy: Chaos. Přihlašte se a napište ho.

Madla81
07.03.2025 3.5 z 5

Nápaditý a bujně rozkošatělý román (první část z plánované trilogie) si poměrně novátorsky pohrává s notně ohraným tématem zombie apokalpysy. Ozvlášťuje ji zasazení do tuhého socialismu v Polsku. Právě umístění a doba dělají zpracované téma ojedinělým. Čtenář úplně vidí ty zupácké obličeje vojenských velitelů, očekávající bezbřehou, tupou poslušnost, cítí pach stoličné z jejich úst a štiplavý odér potu vzlínající z jejich těl.
Ale abych jen nechválila, neskutečná objemnost díla mě od jeho poloviny lehce uondávala. V podstatě se pak v ději opakovaly ty stejné vzorce, jen v jiných lokacích a s jinými představiteli. Pro mě osobně byly navíc komplikací, která mi ztěžovala komfortní čtenářský prožitek, mnohdy zapeklitá polská vlastní jména. Na těch jsem se občas lehce zadrhla a čtení pak nebylo hladké. Ale to je čistě jen můj problém. Dalším problémem bylo pak množství postav, nichž jsem měla potíž se zorientovat, přičemž některé z nich měly ve vypravování funkci pouhé potravy pro zombíky.
Ale jako celek se román povedl a pro milovníky zombie žánru by se ml stát povinnou četbou.

vihar
02.03.2025 5 z 5

Tato kniha byla jeden velký sešup! Pokud máte rádi zombie akci ve stylu Walking Dead, tohle vás chytne a nepustí. Skvěle napsané, strhující, dechberoucí – zkrátka skvostná zombie jízda!

Knižní novinky do konce roku

08.12.2024

Kniha Wrocławské krysy: Chaos v seznamech

v Mé knihovně23x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

Autorovy knížky

Robert J. Szmidt