Srdce ztraceného přehled
Vzpomínka, Žal a Trn série
0. díl >
Srdce ztráty se odehrává necelého půl roku po událostech popsaných v knize Věž zeleného anděla. Ineluki, Král bouří, je poražen a jeho spojenci Nornové prchají na daleký sever do své legendární ledové pevnosti. V patách jim je vévoda Isgri,mur a hrstka rimmersgardských vojáků. Jejich cílem je zničit nornskou moc a definitivně odstranit jejich hrozbu. Ovšem jakkoliv Nornové ztratili na své dávné moci a slávě, zahnaní do kouta se nehodlají vzdát bez boje. Návrat do světa legendární trilogie Vzpomínka, Trn a Žal je příběhem o hrdinství a konci věcí, které se zdály být věčné.... celý text
Originální název: The Heart of What Was Lost, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdce ztraceného. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 12 komentářůSouvisející novinky - Srdce ztraceného (1)
Knižní novinky (18. týden)
28.04.2019
Kniha Srdce ztraceného v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 1x |
| v Přečtených | 44x |
| ve Čtenářské výzvě | 5x |
| v Mé knihovně | 111x |
| v Chystám se číst | 34x |
| v Chci si koupit | 13x |
| v dalších seznamech | 3x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Robert Paul Williams také napsal(a)
| 1996 | Trůn z dračích kostí |
| 2021 | Koruna z čarodřeva – Svazek 1 |
| 1998 | Jinozemě I - Město zlatého stínu 1 |
| 2019 | Srdce ztraceného |
| 1998 | Věž zeleného anděla 1 |

77 %
85 %

Tahle jednohubka ze světa Východního Ardu je prostě skvělá. Moc krásný návrat, ve kterém Williams ukazuje, že je mistrem řemesla. Válka z první trilogie sice podle všeobecného náhledu skončila, ale je to opravdu konec ?
Na poměrně málo stránkách skvěle drží tempo, ale zároveň předkládá příběh o více vrstvách a vícero poselstvích. Opravdu nutí čtenáře zamyslet se nad důvody konfliktu. Nad tím, proč nemusí být vše takové, jak se zdá. Velkou roli hraje naprostá kulturní odlišnost znesvářených stran a totální neschopnost pochopit myšlení a motivace protistrany. Velkým plusem je znalost světa a postav z předchozí série. Tedy ne, že by jich bylo moc, ale Isgrimnura mám opravdu rád. Je na něm skvěle vidět, jak i velkého vůdce trápí pochybnosti a strasti. Krásně zpracovaná postava a rozhodně ne jediná taková.
Za prakticky osamocenou věc, kterou mohu alespoň trochu vytknout považuji dějovou linku Porta, která působí ke konci mírně odbytě, nekompletně a vedoucí trochu nikam. Uvidím, jestli se k této postavě v následné sérii autor vrátil. Pokud tohle mělo být jen letmé seznámení tak fajn, ale nepokračovat s touhle postavou by byla škoda.
V Srdci ztraceného daleko více nahlédneme na stranu, která v předchozím průběhu představovala antagonisty a zjistíme, že konflikt není zdaleka tak černobílý, jak by se mohl zdát ve Vzpomínce, Žalu a Trnu. Asi se touto knihou dá s Tadem Williamsem i začít, ale já bych to nedoporučil. Každopádně navnadila na Posledního krále Východního Ardu a bylo to po nějaké době opět kniha, od které jsem se těžko odtrhával.