Vyměnit vodu květinám přehled

Vyměnit vodu květinám
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472874/bmid_vymenit-vodu-kvetinam-TET-472874.jpeg 4 654 654

Violette Dušičková je správkyní hřbitova v malém burgundském městečku. Nezvyklé povolání pro ženu. Návštěvníci hřbitova i místní obyvatelé se přicházejí ohřát do jejího služebního domku, kde se smích a slzy mísí s kávou i kapkou něčeho ostřejšího. Její život plyne v pravidelném rytmu každodenních důvěrných zpovědí a smutných i úsměvných vzpomínek, s nimiž se jí návštěvníci svěřují. Každý z nich vypráví jiný příběh, všichni někoho ztratili a doufají, že třeba ještě není všem dnům konec, že někoho potkají nebo najdou něco, co jim vrátí na tvář úsměv. Violette všechny vyslechne, ale svůj příběh nosí ukrytý hluboko v sobě, stejně jako rudé šaty, které skrývá pod černým pláštěm. Jednoho dne se ale všechno změní, protože jeden muž a jedna žena se rozhodnou odpočívat spolu navěky na jejím hřbitově. Odhalí se tak pouta spojující živé a mrtvé a zdánlivě temná zákoutí duše se rozjasní. Autorka má vzácný vypravěčský talent, nechybí jí schopnost učinit ze všedních věcí výjimečné, vytvořit kolem obyčejné ženy neobyčejný svět plný poezie a lidskosti. Svět, jaký právě teď všichni potřebujeme.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Jota

Changer l'eau des fleurs, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyměnit vodu květinám. Přihlašte se a napište ho.

Krchnaida
15.03.2025 3 z 5

Po knížce jsem sáhla na doporučení kamarádky. Smutný příběh, ze kterého si leccos čtenář může odnést. Četla se mi skrz emoce nelehce, ale nakonec nelituji, že jsem ji přelouskala.

zvídaváStela
26.02.2025 4.5 z 5

Ze začátku jsem přemýšlela, že knihu odložím, protože to hřbitovní téma mě moc nenadchlo... ale autorka má opravdu skvělý styl psaní a nakonec mě děj vtáhnul, ani nevím jak. :) Byl to hodně emotivní příběh a knížku určitě doporučuji.

Zonia0118
23.02.2025 5 z 5

Musím říct, že tato kniha mě vážně dostala! Není to tip knihy, po které bych běžně sáhla, ale jsem nadšená a moc ráda za to, že se mi tato kniha dostala do ruky. Kniha je plná emocí. Je to naprosto úžasný a fantastický příběh o životě, smrti, přátelství, o tom jak je vše pomíjivé. Už dlouho mě žádná kniha tak nesebrala jako tato.

Knižní novinky (48. týden)

28.11.2021

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021

Pěkné jméno nezabrání tomu, aby člověk nebyl ničema.

Smrt nedělá rozdíly mezi dobrými a zlými.

Štěstí dělá z lidí hlupáky.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Vyměnit vodu květinám v seznamech

v Mé knihovně276x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)