Pozorovatel ptáků přehled

Pozorovatel ptáků
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445679/bmid_pozorovatel-ptaku-MLs-445679.jpg 4 45 45

Vraždy ve Falsterbo série

Ptáci a jejich pozorovatelé sice působí neškodně, ale dokáží napáchat pěknou neplechu. V září je na policejní stanici ve Skanör klid – alespoň do chvíle, než se ve vřesovišti najde tělo zámožného pozorovatele ptáků. Těsně poté následuje další vražda, a policie má najednou plné ruce práce s rozmotáváním obou zapeklitých případů. Obyvatelé jsou v šoku. Ptačí bingo, střílení hliněných holubů, dánský nudista, probouzející se láska a hyperaktivní důchodci, to všechno zažijeme ve městě Falsterbo během dvou šílených týdnů. Stejně jako v Beach Hut se policisté Marten a Lisa s prokurátorem Fredrikem snaží do chaotického případu vnést trochu světla, zatímco Egon, Ragnar a ostatní z falsterbovské party se jim pletou pod nohy. Pozorovatel ptáků je druhý díl série o pestrém obyvatelstvu Falsterba.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Omega

Fågelskådaren, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozorovatel ptáků. Přihlašte se a napište ho.

yorkies
10.04.2025 2.5 z 5

Bohužel mě osobně kniha moc neoslovila. Celý příběh mi přišel zdlouhavý a nudný.

Mušketyrpepa
10.04.2025 3 z 5

Dalo se to moc dobře číst žádné zbytečné protahování

soukroma
24.04.2024 3 z 5

Slibný začátek: pěkné reálie (poloostrov na jižním konci Švédska), ptáci a jejich organizovaní pozorovatelé (Bird Alarm), aktivní staříci. O ptácích ale zas tak mnoho kniha nepřinesla, humoru také ne (jen jedna policejní figura byla jako karikatura zdrojem všemožných úletů a nesnází a nefunkčností ve vyšetřování). V druhé půli jakoby autoři najednou psali úplně jiný román, o vraždu/y se nezavadilo, až pak ke konci jsme u tématu zpět.
Dohromady nepříliš soudržné, zajímavé, ani očekávaně zábavné. Průměr.

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020

“Ten rozhodně není zrovna z nejbystřejších.” “Má jen trochu smůlu, když přemýšlí.”

Kniha Pozorovatel ptáků v seznamech

v Mé knihovně86x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)